Gündem

Kulis: Gübre paketleriyle uyuşturucu kaçakçılığı sessizce kapatılmış; İsrailli firmaya 2 TL’lik bandrol için 9 TL ödenmiş!

"Avantaj sağlayan, komisyon alan, aracılık eden siyasiler, partililer ve yakınları ayrı bir konu..."

İçişleri Bakanlığı

28 Mayıs 2024 08:08

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, kamuda tasarruf tedbirlerinin açıklanmasının ardından dikkat çeken bir kulisi aktardı. Geçen sene zorunlu bandrol ihalesi yapıldığını aktaran Babacan, bu ihalede bazı eski bakan ve üst düzey bürokratların kayırıldığını belirterek, "Aynı dönemde, gübre paketleriyle uyuşturucu kaçakçılığı yapıldığı ortaya çıkınca olay büyüyor. Tarım Bakanlığı’nın bazı yöneticileri panikleyerek, İçişleri Bakanlığı’na başvurarak, konunun soruşturulmasını istiyorlar." iddiasında bulundu. 

"Olay geçen yıl yaşanıyor. İşin içinde çok uluslu şirketler, daha ilginci İsrail var." iddiasında bulunan Babacan, "İsrailli firmaya bir tek bandrol için 9 TL ödendiği, daha kaliteli olduğu uluslararası pazarda ispatlanan başka bir ülkenin bandrolünün 2 TL olduğu ortaya çıkıyor. Sessiz sedasız kapatılmaya çalışılan bu vurgun gibi çok hikaye olduğu anlatılıyor. Avantaj sağlayan, komisyon alan, aracılık eden siyasiler, partililer ve yakınları ayrı bir konu. Devletin uğratıldığı zararın boyutunu görmek açısından tek bir örnek bile yeter. Araçlar, seyahatler, kırtasiye ve toplantılardan tasarrufla elde edilecek toplam gelirin, bir iki ihaledeki kara deliğin kapatılmasıyla zaten sağlanacağı iddia ediliyor." ifadelerini kullandı. 

Yazının tamamını okumak için tıklayın