Ekonomi

Kulis: Ekonomiye kafa yoran AKP’liler, 2025 yılının 2024’ten de zor geçeceğini düşünüyor

03 Eylül 2024 07:49

Gazeteci Nuray Babacan, Gazete Pencere’de kaleme aldığı yazısında, AKP kulislerinde edindiği bilgiler doğrultusunda yeni anayasa çalışmaları için alınan tutum ve beklentileri yazdı. Babacan AKP’de yakından izlenen bir diğer konunun da ekonomi olduğunu belirterek “Kurmaylar 2025 yılının 2024’ten de zor geçeceğini düşünüyor” dedi.

Babacan, “AKP kurmaylarına göre, anayasa konusunda uzlaşma komisyonu kurulması, işin sürüncemede kalması demek. Bu yüzden, farklı bir mekanizmaya kafa yoruluyor. ‘Kendi anayasa değişiklik önerinizi hazırlayıp getirin. Daha sonra bu önerileri birleştirmek için ortak çalışma yapalım’ önerisi üzerinde duruluyor” diye yazdı.

Babacan ayrıca şunları kaydetti:

“İktidar Partisi mensuplarının kafa yorduğu ve yakından izlediği asıl konuyu ekonomi oluşturuyor. O yüzden 2025 bütçesi kritik önem taşıyor. Bu bütçede denkliği tutturma sorunu yaşanırken, önümüzdeki iki kritik yılın vatandaşa etkileri, daha çok merak ediliyor. AKP’liler, 2025 yılının 2024’ten de zor geçeceğini, rahatlamanın 2026’da görülmeye başlanacağını, sonuçlarının da 2027’de görüleceğini iddia ediyorlar. Bu denklem, erken seçimin kaderini ve tarihini de belirleyecek!”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.