Politika

Kulis: Müsavat Dervişoğlu’ndan milletvekillerine Akşener uyarısı

13 Haziran 2024 08:55

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin milletvekilleri ve il başkanlarıyla kapalı grup toplantısı yaptı. Toplantının gündeminde partinin kurucu genel başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyareti ve ardından yapılan açıklamalar ile eleştiriler vardı.

Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre, Dervişoğlu, “Kim olursa olsun genel başkanımız ve parti politikaları konusunda boş ve yanlış ifadeler kullananların gözünün yaşına bakmayacağız” mesajı verdi. Akşener’le ilgili açıklamalarında dikkatli olmaları konusunda milletvekilleri ve partilileri uyaran Dervişoğlu, ‘vefa’ vurgusu yaptı. Dervişoğlu, Akşener hakkında eleştiri sınırlarını aşan değerlendirmeler yapılmamasını istedi.

TIKLAYIN - İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu: İsteyen istediğiyle görüşsün, İYİ Parti tek adamlığa hizmet etmeyecek

Partinin dününe sahip çıkılması, bugününde de parti ve Türkiye için mücadele edilmesi gerektiğini belirten Dervişoğlu, “Bunu yapmayanların partide yeri yok, kapı orada” dedi.

Kapalı grup toplantısında Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz’un, Erdoğan görüşmesi nedeniyle eleştirdiği Akşener’in fotoğraflarının indirilmesini talep ettiği bilgisi kulislere yansımıştı. Uz toplantıda da bu görüşünü tekrarladı. Uz’un bu açıklamalarını öğrenen Akşener, İYİ Parti Genel Başkanlığı’na yazı göndererek, fotoğraflarının indirilmesini istedi.

Akşener, parti yönetimine gönderdiği dilekçede, “12 Haziran 2024 tarihinde yapılan kapalı grup toplantısında İYİ Parti Çanakkale milletvekili Rıdvan Uz ‘beyefendinin’; “Kurucu Genel Başkan” olarak şahsımın Sayın Cumhurbaşkanı’nı ziyareti nedeniyle, fotoğrafımın Genel Merkez, Milletvekili, İl ve İlçe Teşkilat makamlarından indirilmesi konusundaki talebi doğrultusunda, gereğinin behemehal talimatlandırılarak yapılması hususunu bilgilerinize sunarım" dedi.

Bu yazının ardından İYİ Parti yönetimi harekete geçti. Kurultay sürecinde genel başkan adaylarından Tolga Akalın’a destek veren ve Akşener’e muhalif olan Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.


TIKLAYIN - Meral Akşener, İYİ Parti'ye yazı gönderdi: Fotoğraflarımı parti binalarından indirin

TIKLAYIN - İsmail Saymaz: Meral Akşener Ankara'da ofis tuttu

TIKLAYIN - Akşener, Erdoğan'la görüşmesiyle ilgili sessizliğini bozdu: Cumhurbaşkanı'mızı da zan altında bırakıyorlar, hukuki yollara başvuracağım