Gündem

Kulis: Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa çalışması bir sonraki döneme kalabilir

09 Haziran 2024 11:40

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, meclis çalışmalarının uzayacağını, sokak hayvanları ile ilgili yasa çalışmasının bir sonraki döneme kalabileceğini aktardı. 

AKP'nin sokak köpeklerinin sahiplendirilmezse 1 ay sonunda uyutulacağına dair iddialar gündemdeki yerini koruyor. Yasa taslağı çalışmalarının erteleneceği belirtiliyor. 

Konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Nuray Babacan şu ifadeleri kullandı: 

İktidar partisi, gündeme gelen yasa tekliflerinin yetişmeyeceğini fark edince TBMM’nin çalışmasını temmuz ayı sonuna kadar uzatmayı planlıyor. Bu dönemde en çok tartışılacak yasa, vergi düzenlemelerini de içeren paket olacak. Pakette, enerjiden, ormana, madenden yenilenebilir enerjiye kadar her şey var. Sokak hayvanlarının toplanması, kısırlaştırılması ve uyutulmasına ilişkin tartışmalı maddeler içeren yasa teklifinin bir sonraki döneme kalabileceği iddia ediliyor.

Sokak hayvanlarıyla ilgili tartışmalı düzenleme konusunda ise kafalar karışık. Teklifin bir an önce yasalaşmasını isteyenler olduğu gibi, hazırlanan taslağın yeterince tartışılmadığını, bu nedenle de önümüzdeki döneme kalabileceğini iddia edenler bulunuyor."

 Yazının tamamını okumak için tıklayın