Politika

Kulis: Süleyman Soylu'nun tadı kaçık; Yassıada törenine davet edilmedi, Yerlikaya sunum yaparken salonu terk etti

11 Haziran 2024 08:48

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın "imaj düzeltme" faaliyetlerinde bulunduğunu, bir önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Yerlikaya Kızılcahamam kampında sunum yaparken salonu terk ettiğini aktardı. Babacan, Soylu'nun Yassıada'daki programa davet edilmemesine içerlediğini öne sürdü. 

Nuray Babacan parti içindeki gelişmeleri aktardığı kulis yazısında özetle şu ifadeleri kullandı: 

"Erdoğan'ın talimatıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle görüşen Yerlikaya kendisiyle ilgili tereddütleri gidermiş ve çizilen sınırları kabul etmiş görünüyor. Yerlikaya’nın Bahçeli’yle yaptığı görüşmeyi merak edenlere, “Görüşmenin çok iyi geçtiğini” anlattığı, operasyonları kastederek “Meydanı birkaç Ankara çakalına bırakacak değiliz” dediği aktarılıyor.

"Soylu'nun tadı kaçık"

Yerlikaya, bir yandan da imaj düzeltme faaliyetleri yapıyor. Yerlikaya, Kızılcahamam kampında sunum yapmaya başladığında Süleyman Soylu’nun salondan çıktığı ve sunum bittikten sonra tekrar girdiğini aktaralım. Ayrıca Soylu’nun 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde Yassıada’da yapılan programa davet edilmemesine içerlediği anlatılıyor. Soylu, hem Demokrat Parti’nin eski genel başkanı, hem de eski İçişleri Bakanı olarak davet edilmemesini eleştirmiş. Bu programın Cumhurbaşkanlığı Sarayı tarafından yapıldığını da aktaralım. Tüm bunlardan görüldüğü gibi AKP’de bir bütünlük yok."

Yazının tamamını okumak için tıklayın