Politika

Kulis: Süresinden önce görevden alınan Feyzioğlu, Aytaç ve Yönlüer birlikte hareket eden bir ekipti

"Feyzioğlu ve ekibinin Kıbrıs davasına zarar vereceği söylendi"

Metin Feyzioğlu / Osman Aytaç (sağ üst) / Fahri Yönlüer (sağ alt)

16 Ağustos 2024 10:07

İsmail Saymaz, KKTC'deki önemli bürokratik değişimlere dikkat çekti. Metin Feyzioğlu'nun büyükelçilik görevinden alınmasının ardından, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç'ın da görevden alındığını ve yerine İlker Görgülü'nün atandığını belirtti. Ayrıca, AKP’nin KKTC Temsilcisi Fahri Yönlüer'in yerine Emre Kaya'nın getirildiğini ifade etti. Bu atamaların rutin süreçlerin dışında gerçekleştiğini ve Feyzioğlu, Aytaç ve Yönlüer’in bir ekip olarak hareket ettiği yönünde iddialar olduğunu aktardı. Saymaz, Feyzioğlu'nun adalılarla yakınlaşmasının ve sık sık özel hayatıyla gündeme gelmesinin yanı sıra, KKTC'nin içişlerine müdahale ettiğini ve iç siyasette taraf olduğunu söyledi.

İsmail Saymaz, Feyzioğlu'nun, CHP lideri Özgür Özel tarafından Dışişleri Bakanlığı'na "Bizi karşılamadı" diye şikayet edildiğini yazdı. "Feyzioğlu ve ekibinin Kıbrıs davasına zarar vereceği söylendi" diyerek, bu iddiaların, Feyzioğlu'nun adanın iç işlerine fazla müdahil olduğu, özel hayatı ve ticari ilişkileri ile sık sık gündeme geldiği şeklinde olduğunu belirtti.

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç ve AKP'nin KKTC Temsilcisi Fahri Yönlüer'in de süresinden önce görevlerinden alındığını, bu durumun normal bir süreç olarak yorumlanmadığını ifade etti.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.