Gündem

"KUYU-15" operasyonu: 4 şehirde organize suç örgütlerine darbe!

perasyonda, 8 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız tüfek ve çok sayıda fişek ele geçirildi

07 Ağustos 2024 08:09

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kırklareli merkezli olarak İstanbul, Tekirdağ ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen "KUYU-15" operasyonu hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, Nizamettin Gündüz ve Ercan Kartay'ın liderlik ettiği iki husumetli organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, 30 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Operasyondan detaylar

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı'nın koordinasyonu ve Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü titiz çalışmalar sonucu gerçekleştirildi. Suç örgütü üyelerinin çeşitli suçlara karıştığı; suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten adam öldürmeye teşebbüs, yağma, mala zarar verme, tefecilik, fuhuş ve insan kaçakçılığı, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı Kanuna muhalefet gibi suçlar işledikleri tespit edildi.

Ele geçirilenler

Operasyonda, 8 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız tüfek ve çok sayıda fişek ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, suç örgütlerine yönelik yapılan bu operasyonun, halkın huzurunu kaçıranların sonuçta kendi kazdıkları kuyulara düşeceklerini gösterdiğini vurguladı.