Dünya

Macron'a açık mektup: Fransızcayı İngilizcenin zulmünden koru

Macron'a yurt dışı gezilerinde İngilizce konuşmaması talep edildi

18 Haziran 2019 10:08

Fransız Dili Kolektifi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a bir açık mektup yayımladı. Mektupta Fransızcanın İngilizcenin 'zulmünden' korunması talep edildi.

Le Parisien'de yayımlanan ve 100 imzacısı bulunan Fransız Dili Kolektifi tarafından Macron'a yazılan açık mektupta, Fransızcanın İngiliz dilinin 'zulmünden' kurtarılması gerektiğine dikkat çekildi. İngilizcenin artan kullanımına karşı son girişim olmasıyla dikkat çeken mektupta, Macron'a Fransız dilinin 'korunması' yönünde çağrı yapıldı.

Mektupta, "Fransız dili kötü durumda, İngiliz ve Amerikan İngilizcesinin etkisiyle boğuldu ve devre dışı bırakıldı" ifadelerine yer verildi. Diğer yandan mektupta Macron'a yöneltilen talepler arasında hem ülkede hem de yurt dışı gezilerinde 'İngilizce konuşmama' yer aldı.

Fransız Dili Kolektifi ayrıca Macron'u İngilizceyi ülkede 'ikinci resmi dil' haline getirmeye yönelik 'intihar yürüyüşüne' son vermeye davet etti. Akıcı bir şekilde İngilizce konuşmasıyla bilinen Macron, öncesinde çok sayıda İngilizce açıklamalarda bulunmuş, basın kuruluşlarına İngilizce röportajlar vermişti.