Spor

Mağdurlar arasında Fatih Terim, Muslera, Arda Turan ve Emre Belözoğlu da vardı; 44 milyon dolarlık vurgunda yeni gelişme!

23 Ekim 2023 13:09

Bankacı Seçil Erzan, "Fatih Terim Fonu" adıyla sistem kurup ünlü futbolculardan yüksek kar vaadiyle para toplamakla suçlanıyordu. Erzan hakkında istenen ceza ortaya çıktı.

Çok sayıda futbolcudan, yüksek kâr payı vaadi ile 45 milyon dolara yakın para topladığı iddia edilen Seçil Erzan soruşturması ile ilgili kritik bir gelişme yaşanmıştı. Savcılık, Erzan ve 9 banka yöneticisine ilişkin, 'bankacılık zimmeti' suçundan takipsizlik kararı vermişti.

Halk TV'nin haberine göre; "Fatih Terim Fonu" adı altında çok sayıda kişiden 44 milyon dolar toplamakla suçlanan bankacı Seçil Erzan ve beraberindeki üç kişiye 'nitelikli dolandırıcılık' suçlaması ile dava açıldı. Erzan ve beraberindekileri 216'şar yıla kadar hapsi istendi.

Ünlü isimler yer alıyor

Eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan ve beraberindeki 3 kişi, yüksek kar payı vaadi ile çok sayıda kişiden para toplamakla suçlanıyor. BDDK raporuna göre, toplanan para 44 milyon dolar seviyesinde.

Bankaların verdiği faizden daha yüksek bir getiri elde etme amacı ile Erzan'a para veren isimler arasında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Fatih Terim'in kızı Buse Terim Bahçekapılı ile eşi Volkan Bahçekapılı gibi isimler yer aldı.

Takipsizlik kararı

Ancak, sistem bu yılın başlarında tıkanmaya başladı. Erzan, topladığı paraların faiz getirisini de ana parayı da iade edemedi. Bunun üzerine, çok sayıda kişi önce bankanın, daha sonra ise savcılığın yolunu tuttu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında geçen cuma bir takipsizlik kararı verdi. Anılan kararda, Seçil Erzan'ın yanı sıra çalıştığı bankanın 9 üst düzey yöneticisi için de 'bankacılık zimmeti' yönünden takipsizlik kararı verildi.

216'şar yıla kadar hapis istemi

Savcılık, "nitelikli dolandırıcılık" yönünden ise dosyayı ayırmıştı. Edinilen bilgilere göre Seçil Erzan, Ali Yörük, kardeşi Atill Yörük ile Aslı Yörük hakkında Nitelikli dolandırıcılık" suçlaması ile iddianame düzenlendi. İddianamede, sanıkların 216'şar yıla kadar hapsi istendi. Düzenlenen iddianame İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Mahkemenin, iddianameyi kabulü ile birlikte yargılama süreci de başlayacak. Bu arada, soruşturma kapsamında Seçil Erzan'ın yanı sıra Ali Yörük, Atilla Yörük ile Aslı Yörük halen tutuklu bulunuyor.