Gündem

Mahkeme, Avukat Belen Nesil Çoşğun’un "intihar" olduğu iddia edilen ölümüne “cinayet” dedi

“İntihar edecek olsa KADES’ten yardım istemez”

17 Haziran 2024 07:24

Avukat Belen Nesil Çoşgun (22), 15 Haziran 2023 günü duygusal ilişki yaşadığı Muhammet Balcı ile kaldığı Ankara’daki rezidansta sabah saatlerinde yatağında vurulmuş halde bulundu. Davaya bakan Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi, sanığa “Kadına Karşı Kasten Öldürme” suçundan iyi hal indirimi yapmadan ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Mahkeme kararının gerekçesini tamamladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, iddianamede, olay sabahı tarafların tespit edilmeyen nedenle tartışmaya başladığı, o sırada Çoşğun’un kullandığı cep telefonuna yüklü olan Kadın Destek Programı’na (KADES) 3 kez basarak yardım istediği, şüphelinin Kahramanmaraş’tan getirdiği ruhsatsız tabanca ile 1 kez ateş ederek genç avukatı öldürdüğü iddia edildi. Sanık Balcı ise savunmalarında genç avukatın psikolojik sorunları olduğunu ve bu nedenle intihar ettiğini ileri sürdü.

Kararda sanığın, tanık Ahmet Ş.’nin kız arkadaşına “Belen, istemediğim kişilerle görüşüyor, ben bunu öldüreceğim” gibi söylemleri olduğu, tanık Hatice Y.’ye de maktulün eski erkek arkadaşlarını sorduğu belirtilerek, “Tanık beyanları ile sanık ve maktul arasındaki tartışmalarının temelinde kıskançlık duygusu olduğu...” ifadesine yer verildi.

Mahkeme kararında “Maktulün olay günü KADES uygulaması üzerinden 3 kez yardım çağrısı yapıp sonra da intihar etmeye karar vererek ve bunu da sağ elini kullandığı halde tabancayı sol eliyle tutup vücuduna yastık dayamak suretiyle yastık üzerine de namlusunu dayadığı tabanca ile sol göğüs memesi yanından ve aşağıya eğimli bir atış yaparak gerçekleştirmiş olduğunu kabule imkân yok” denildi.