Gündem

TTB Merkez Konseyi, mahkeme kararıyla görevden alındı: TTB'den bizi söküp atmaya hiç kimsenin gücü yetmez!

30 Kasım 2023 19:30

Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması istemiyle açılan davanın 7'nci duruşması bugün görüldü. Mahkeme, Türk Tabipleri Birliği'nin Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile merkez konseyi üyelerinin görevden alınmasına karar verdi. Duruşma sonrası açıklama yapan Fincancı, "Bu mücadele bitmez. Daha önce de söylemiştik, mücadele TTB'nin adıdır. TTB'den bizi söküp atmaya hiç kimsenin gücü yetmez" dedi.

TTB Merkez Konseyi’nin görevden alınması talebiyle açılan davanın 7. duruşması bugün Ankara Dışkapı Adliyesi 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapıldı. 14.30'da başlayan duruşma, 19.00'a kadar sürdü. Mahkeme, davanın Şebnem Korur Fincancı açısından pasif husumet yokluğu nedeniyle usülden reddine, davalı merkez konsey başkanlığı yönünden "mevcut konsey başkanı ve üyelerinin görevden alınmasına" karar verildi. 

Kararla, TTB kongre üyeleri Bahadır Öztürk, Mustafa Sezai Demirel, Muhammed Çağatay Engin, Ömer Faysal Çadır, Kazım Nejdet'in bir ay içerisinde genel kurul yapmaları için görevlendirildi. 

Karar temyiz aşamasında kesinleşinceye kadar mevcut yönetim görevine devam edecek.

"Eşitlik yoksa, özgürlük yoksa, demokrasi yoksa, adalet yoksa, sağlık yoksa; mücadele haktır"

Karar sonrası TTB'nin X hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"Siyasi iktidar eliyle egemen kılınmak istenen hukuksuzluk rejimi bir meyvesini daha vermiş; Türk Tabipleri Birliği’ni hedef alan davada, bir yıldan bu yana süregelen hukuksuzluklar silsilesi Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması ile sonuçlanmıştır. Altını kalın çizgilerle çiziyoruz: Türk Tabipleri Birliği için dünden bugüne değişen hiçbir şey yoktur. Merkez Konseyi karar temyizde kesinleşene kadar görevinin başındadır. Eşitlik yoksa, özgürlük yoksa, demokrasi yoksa, adalet yoksa, sağlık yoksa; mücadele haktır! Ve mücadele, Türk Tabipleri Birliği'nin adıdır!"

"Daha önce de söylemiştik, mücadele TTB'nin adıdır"

Kararın ardından "Mücadeleye devam edeceğiz" diyen Fincancı ise, duruşma sonrası şunları söyledi: 

"Bu mücadele bitmez. Daha önce de söylemiştik, mücadele TTB'nin adıdır. TTB'den bizi söküp atmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Biz her zaman TTB içinde emek vermeye devam ederiz. Gerekirse yeri sileriz, gerekirse deprem bölgesinde yükleri taşırız gerekirse de üretiriz. Halk sağlığı sorunlarını dile getiririz. Görevimizin başındayız. Görev başında olmak da sonlanmayacak. Burada hep beraberdik. Gelecek arkadaşlarımız da bu örgütün bütünü içinde. Bu örgütün yaptığı çalışmaları daha da büyütmesini, güçlendirmesini sağlayacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu mücadeleyi sürdüreceğimizi ve bu mücadelenin TTB içinde, o çatının altında olacağını bilmenizi istiyoruz."


TTB Merkez Konseyi’nin görevden alınması talebiyle açılan davanın 7. duruşması bugün Ankara Dışkapı Adliyesi 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapıldı. 14.30'da başlayan duruşma, 19.00'a kadar sürdü. 

Mahkeme, davanın Şebnem Korur Fincancı açısısından pasif husumet yokluğu nedeniyle usülden reddine, davalı merkez konsey başkanlığı yönünden "mevcut konsey başkanı ve üyelerinin görevden alınmasına" karar verildi. 

TTB kongre üyeleri Bahadır Öztürk, Mustafa Sezai Demirel, Muhammed Çağatay Engin, Ömer Faysal Çadır, Kazım Nejdet'in bir ay içerisinde genel kurul yapmaları için görevlendirildi. " />