Dünya

Matthew Perry'nin ölümünden sorumlu tutulan doktor mahkemeye çıktı; tıp lisansını iade edecek

Chavez, suçunu kabul etmesinin ardından, hüküm giydiğinde 10 yıla kadar hapis cezası alabilir

31 Ağustos 2024 07:52

T24 Dış Haberler

Friends dizisinin yıldızı Matthew Perry'nin ölümüyle bağlantılı olarak suçlanan iki doktordan biri olan Mark Chavez, suçunu kabul ettikten ve savcılarla iş birliği yapma konusunda anlaşmaya vardıktan sonra ilk kez mahkemeye çıktı. 

San Diego'da yaşayan 54 yaşındaki Dr. Mark Chavez, bu ayın başlarında savcılarla bir anlaşmaya vararak cerrahi anestezik ketamin dağıtmak için komplo kurmaktan suçlu olduğunu kabul etti. Kendisi, Friends yıldızının geçen yıl aşırı dozda ölümünün ardından suçunu kabul eden üçüncü kişi oldu.

Chavez, Perry'ye ketamin satmak için birlikte çalıştığı doktor da dahil olmak üzere diğerlerinin peşine düşen savcılarla işbirliği yapmayı kabul etti. Ayrıca Perry'nin ketamin elde etmesine ve enjekte etmesine yardım ettiğini itiraf eden asistanı ve uyuşturucu kuryesi ve aracısı olarak hareket ettiğini itiraf eden aktörün bir tanıdığı da ABD savcılığıyla birlikte çalışıyor.

Tıp lisansını teslim edecek

Mahkeme başkanı Jean P Rosenbluth'ın, pasaportunu teslim etmek ve doktor olarak çalışmamak da dahil olmak üzere çeşitli kısıtlamalarla kefaletle serbest kalabileceğini söylemesi üzerine Chavez, tıp lisansını teslim etmeyi kabul etti.

Chavez'in avukatı Matthew Binninger, mahkeme dışında doktorun yanında dururken, “İnanılmaz derecede pişmanlık duyuyor” dedi. Avukat ayrıca Perry'nin “evrensel olarak sevilen biri olduğunu ve yaşananların utanç verici olduğunu” söyledi.

Chavez, suçunu kabul etmesinin ardından, hüküm giydiğinde 10 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Ne olmuştu?

Chandler Bing karakteriyle hafızalara kazınan Matthew Perry, 28 Ekim'de asistanı tarafından ölü bulunmuştu. Adli tabip ölüm nedeninin ketamin olduğuna karar vermişti. Aktör bu ilacı düzenli doktoru aracılığıyla, giderek yaygınlaşan depresyon için yasal ancak etiket dışı bir tedavi olarak kullanıyordu.

Perry ölümünden yaklaşık bir ay önce doktorunun verdiğinden daha fazla ketamin almak isterken Dr. Salvador Plasencia'yı bulmuş ve Plasencia da Chavez'den ilacı kendisi için temin etmesini istemişti. 

Plasencia Chavez'e “Bu moronun ne kadar ödeyeceğini merak ediyorum” diye mesaj atmıştı. 

Plasencia ilaçları Perry'ye 4 bin 500 dolara sattıktan sonra Chavez'e ilaçları tedarik etmeye devam edip edemeyeceğini sormuş ve böylece Perry'nin “başvurduğu kişi” haline gelmişlerdi.