Gündem

"İsrail'le ilişkilerin tamamen kesilmesi" talebiyle AKP Genel Merkezi'ne giden grup: Alıkonulduk, aşağılandık, tehdit edildik

23 Nisan 2024 12:04

T24 Haber Merkezi

"İsrail'le ilişkilerin tamamen kesilmesi" talebini dile getirmek için AKP Genel Merkezi'ne giden bir grup, yetkililerle görüşemediklerini ve binada alıkonulduklarını iddia etti. Grup adına açıklama yapan ve 2010 yılında Filistin'e giderken İsrail tarafından saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinde bulunduğu iddia edilen Özlem Şahin, polisler tarafından telefonlarına el konulduğunu, aldıkları görüntülerin zorla silindiğini, aşağılandıklarını ve tehdit edildiklerini söyledi. 

İddiaya göre, 19 Nisan Cuma günü, bir grup vatandaş, "İsrail'le ilişkilerin tamamen kesilmesi" talebini iletmek üzere, AKP Genel Merkezi'ne gitti. Binada hiçbir milletvekili olmadığını öğrenen grup üyeleri, AKP Kadın Kolları'nda görevli bir yetkiliyle konuştuktan sonra, ayrılmak üzere merdivenlerden inmeye başladı. Bu sırada grup içinden bazı kişiler, "İsrail'le ticaret Filistin'e ihanet" yazılı afiş açarak, görüntü almak istedi. Bunun üzerine, binada görevli polisler, gruba müdahale etti. 

Grup adına video paylaşımı ile açıklama yapan Özlem Şahin, polisler tarafından telefonlarına el konulduğunu, aldıkları görüntülerin zorla silindiğini söyledi. Aşağılayıcı bir üslupla sorgulandıklarını iddia eden Şahin, tutuklanmakla tehdit edildiklerini söyledi. Videoda, Özlem Şahin için "Mavi Marmara gazisi" ifadesi kullanıldı.