Gündem

Mehmet Metiner: AK Parti bu sorun alanlarını giderici adımlar atmazsa hızlıca milletin umudu olmaktan çıkar

11 Haziran 2024 10:02

Yeni Şafak yazarı AKP'li Mehmet Metiner, Avrupa Parlamentosu'nda aşırı sağın yükselişinin Türkiye'yi de etkileyeceğini savunarak, "Türkiye’ye muhtemel yansımaları konusunda şimdiden zihni hazırlıkların yapılması ve muhtemel senaryolara göre çözüm yollarının yeni bir siyasi akılla hazırlanması tedbir açısından şart." dedi. Metiner, ekonomi, sığınmacılar, Kürtler konularının hızlıca çözülmesi gerektiğini ifade etti

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde Avusturya'nın ardından Fransa'da aşırı sağ partiler ilk sıraya yerleşti. Metiner "Avrupa’da aşırı sağın yükselişi bizi etkiler mi?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Metiner'in yazısından ilgili bölüm şöyle: 

"Burada sorun şudur: Gözle görülür bir demografik değişime dönüşecek kalıcılık, yükseltilmek istenen etnik milliyetçilikle beraber yabancı düşmanlığına dönüştürülebilir. Ekonomik sorunu ne yapıp edip çözmemiz şart. Aksi takdirde sığınmacılar sorunuyla eklemlenip yanlış ve tehlikeli siyasi mecralara ülkemizin taşınmasına sebebiyet verebilir. Bu durumda “Herkese bol keseden dağıtacağı”nı söyleyerek popülizm yapan partiler pekâlâ sandıktan çıkabilir. Veya siyasal istikrarı bozacak yeni bir seçenek olarak siyaset sahnesine oturabilirler.

AK Parti şayet bu sorun alanlarını giderici adımlar atmazsa hızlıca milletin umudu olmaktan çıkar ve buradan doğacak siyasal boşluğu korkarım ki aşırı sağ argümanları kullanan partiler kullanır."

Yazının tamamını okumak için tıklayın


TIKLAYIN - Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağ damga vurdu!

TIKLAYIN - Fransa erken seçime gidiyor: Cumhurbaşkanı Macron, Meclis'i feshetti

TIKLAYIN - Avrupa Parlamentosu seçimleri damga vurdu: Belçika Başbakanı De Croo istifa edeceğini duyurdu

TIKLAYIN - Avusturya’da Avrupa Parlamentosu seçimini aşırı sağcı FPÖ kazandı

TIKLAYIN - Meloni'nin partisi aşırı sağcı İtalya'nın Kardeşleri, AP seçimlerinden de birinci parti çıktı