Politika

Mehmet Tezkan: Cumhur İttifakı'nda çatlak sesler yükseliyor, AKP'ye ultimatom çekiliyor!

"İki buçuk aydır her fırsatta tekrarlıyorum, AKP/MHP ortaklığının dört yıl daha bu yapıyı sürdürerek iktidarda kalması mümkün değil"

13 Haziran 2024 09:41

Halktvcomtr yazarı Mehmet Tezkan, Türkiye'nin mevcut siyasi gelişmelerini ele aldığı son yazısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart seçimlerinden aldığı yenilginin ardından giriştiği çeşitli normalleşme ve yumuşama hamlelerine dikkat çekti. Tezkan, bu çabaların, MHP ile olan mevcut ittifakın sürdürülebilirliği konusunda yaşanan zorluklara çözüm bulma arayışı olduğunu vurguladı.

Ayrıca, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin son dönemde yaptığı açıklamaları değerlendiren Tezkan, Bahçeli'nin Erdoğan'a yaptığı dolaylı göndermeleri ve ittifaktaki çatlakların derinleşmekte olduğunu işaret etti. Bahçeli'nin, AKP ile geniş tabanlı bir ittifak kurulması önerisinde bulunduğunu ve Cumhur İttifakı'na olan bağlılıklarının devam edeceğini ifade ettiğini aktardı. Tezkan, bu durumun AKP ve MHP arasındaki ilişkilerdeki mevcut gerilimin altını çizdiğini belirtti.

"Erdoğan 31 Mart yenilgisinden sonra durumu toparlamak için bir dizi hamle yaptı…

Normalleşme, yumuşama başlıklı adımlar… İyi partinin içine el atılması… Meral Akşener’le Beştepe’de görüşmesi… Altılı masanın seçmen desteğinden yoksun partilerini yutma planı arayış içinde olduğunun göstergesi.

Çünkü… Oyu yüzde beşe düşen MHP ile dört yıl daha geçiremeyeceğinin farkında.

Daha doğrusu kamuoyu desteği olmadan iktidarını sürdüremeyeceğini biliyor. Partisi (AKP) ikinci sıraya ortağı (MHP) beşinci sıraya indi. Seçmenlerin yüzde 60’i bu iktidara kırmızı kart gösterdi.

İki buçuk aydır her fırsatta tekrarlıyorum. AKP/MHP ortaklığının dört yıl daha bu yapıyı sürdürerek iktidarda kalması mümkün değil.

Bu sebeple Erdoğan iktidarda kalmanın yolunu arıyor. AKP milletvekillerinin önemli bölümü çarşıya/pazara gidemiyor. Halkın içine çıkamıyor. Hepsi rüzgarın yönünü değişsin diye Erdoğan’ın gözünün içine bakıyor.

Bahçeli işin farkında. Dün rest çekti… Olan biteni kabul eden, onaylayan, yumuşak sakin bir açıklama gibi görülse de değil…

AKP’ye çekilmiş ültimatom!.."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.