Gündem

Mehmet Tezkan: Erdoğan hangi ülkede yaşıyor?

26 Ağustos 2024 09:24

"The Ekonomist" dergisinin son sayısında Türkiye için; zenginler daha zenginleşti yoksullar daha yoksullaştı, orta sınıf eridi diye yapılan haber sonrası Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki Türkiye’de 2022/23 döneminde ultra zenginlerin (30 milyon dolardan fazla serveti olanlar) servetleri yüzde 10 artmış diyen Halktv yazarı Mehmet Tezkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Ya Saray’dan bakınca Türkiye farklı görünüyor… Ya halktan koptu; gözü bir şey görmüyor… Ya sadece kendi zenginleriyle konuştuğu için Türkiye böyle zannediyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yasakların, baskıların, yokluk ve yoksullukların olduğu o eski günler artık bir daha gelmemek üzere tamamen geride kalmıştır" sözlerine yönelik "Enflasyonun yüzde 70 olduğu bir ülkede yoksulluğun olmaması mümkün mü? diye soran Tezkan; Erdoğan'ın, mayıs seçiminden önce yaptığı gibi halka gerçekleri söylemediğini vurgulayarak, köşesinde kaleme aldığı yazısında şunları söylüyor,

"Ya danışmanları yanlış bilgi veriyor… Ya bürokratlar korkudan rakamları değiştirerek önüne koyuyor… Ya Saray’dan bakınca Türkiye farklı görünüyor… Ya halktan koptu; gözü bir şey görmüyor… Ya sadece kendi zenginleriyle konuştuğu için Türkiye böyle zannediyor… Ya ülkenin yüzde beşinin yaşantısına bakarak genelleme yapıyor. Ya da hepsi….

Hiçbiri değilse daha da kötü… Çünkü; Türkiye’nin üç yıldır derin bir ekonomik kriz içinde olduğunu görüyorsa, bu krizin üç yıl daha süreceğini biliyorsa demagoji yapıyor!"

Yazının devamı...