Gündem

Mehmet Tezkan: İktidar, sucuk partisiyle halktan kopukluğunu bir defa daha gösterdi

"Bizim Kasımpaşa’da bir söz vardır; ufak at da civcivler yesin derler"

24 Eylül 2024 08:59

T24 Haber Merkezi

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, bugünkü köşesinde, Kayseri Belediye Başkanı Memduh Büyükkılı'ın düzenlediği, yeni ve eski bakanların, AKP milletvekillerinin, belediye başkanının ve Kayseri Valisi'nin katıldığı "sucuk partisini" eleştirdi. Tezkan, bu etkinliğin halkla yakınlaşma amacı güttüğünü iddia eden bir gösteriş olduğunu, ancak gerçekte siyasi bir propaganda ve samimiyetsiz bir şov niteliği taşıdığını ifade ederken, özellikle, takım elbiseli ve kravatlı politikacıların mangal başında sucuk pişirmesini halktan kopukluk ve yapmacık bir davranış olarak nitelendirdi.

"Kayseri Belediye Başkanı devasa mangalı kurmuş. Çağırmış yeni/ eski bakanları, AKP milletvekillerini, AKP il başkanını ve Kayseri Valisi’ni… Davetliler çekmişler sırtlarına lacileri. Kameraların karşısına geçmişler sucuk kızartıyorlar…

Efendim Kayseri sucuğunu halka tanıtıyorlarmış! Amaç buymuş… Bizim Kasımpaşa’da bir söz vardır; ufak at da civcivler yesin derler.

AKP’liler bakanıyla vekiliyle, belediye başkanıyla, valisiyle, il ilçe yöneticisiyle resmen şov yapmaya kalkmış. Resmen AKP propagandasına soyunmuş ama ellerine yüzlerine bulaştırmışlar…

Tepki dağları aşınca telaş halindeler…"

Tezkan, Kayseri sucuğunun tanıtıma ihtiyacı olmadığını ve şu anki ekonomik koşullarda sucuk ve pastırma gibi ürünlerin fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirtti. Halkın temel gıda maddelerini bile almakta zorlandığı bir dönemde, politikacıların lüks gıdaları tanıtmasını eleştirdi.

"İkincisi sucuk ve pastırmayı alabilen babayiğit kaldı mı?

Eski/ yeni bakanların tanıttığı sucuğun kilosu 800 liradan başlıyor 1200 liraya kadar çıkıyor. Pastırma ise 1500/2000 liralarda geziniyor…"

Ayrıca, Kayserili olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun etkinlikte yer almamasına değinen Tezkan, bunun TOGG projesindeki sorunlarla ilgili olabileceğini iddia etti.

"Çürümenin doruğu: Sucuk Partisi…" başlıklı yazının tamamını okumak için tıklayın.



Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?