Gündem

Mehmet Tezkan: İmamoğlu'nun mesajları derin ve kapsayıcı; 'CHP Değişecek, Türkiye Değişecek'

"CHP'nin bugünden tezi yok yapacağı tek şey var, sivil toplum örgütlerinin protesto eylemlerine tam destek vermek"

21 Ağustos 2024 08:31

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, bugünkü köşesinde, "İmamoğlu nereye koşuyor?" başlığı altında, CHP'nin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gelecek vizyonuna odaklandı. Tezkan, "Medyada ‘CHP değişecek Türkiye de değişecek’ sloganıyla yer buldu ama İBB Başkanı İmamoğlu’nun mesajları bunun çok ötesindeydi… Çok derindi… Çok kapsayıcıydı… Geleceğe dönüktü…" ifadeleriyle İmamoğlu'nun CHP için daha geniş kapsamlı ve derinlemesine bir değişim öngördüğünü vurguladı.

Tezkan, İmamoğlu'nun "Günü kurtaran değil, kalıcı politikalar ve yeni bir vizyon sunmalıyız" sözlerini "İktidarın yanlışlarına günlük tepkiler koyarak değil sağlam, kalıcı öneri ve taleplerle seçmenin karşısına çıkmalıyız" şeklinde çevirdi. Ayrıca, İmamoğlu'nun toplumsal kesimlerin kapsanabildiği ve kendilerini ifade edebileceği bir siyaset kurumu oluşturma çağrısını, CHP'nin daha önce de farklı toplumsal grupları kucaklamaya çalıştığını ancak bunun oy oranını artırmada yetersiz kaldığını belirterek değerlendirdi.

Yazar, İmamoğlu'nun sivil toplumun baskıcı düzenden ötürü kendini ifade edemediğini ve CHP'nin sivil toplum kuruluşlarının protesto eylemlerine tam destek vermesi gerektiğini savunduğunu aktardı. Tezkan, "CHP'nin bugünden tezi yok yapacağı tek şey var. Sivil toplum örgütlerinin protesto eylemlerine tam destek vermek. Onlara sahip çıkmak" dedi.

İmamoğlu'nun siyasete olan ilginin azalmasına ve gençlerin siyasetten uzaklaşmasına değinen Tezkan, İmamoğlu'nun CHP'nin halkla ve gençlerle daha fazla iç içe olması gerektiğine işaret ettiğini belirtti. Tezkan, "İmamoğlu diyor ki…. Siyaset kurumunun toplumda diyaloğa açık olması gerekir… İmamoğlu siyaset kurumu diyor ama aslında CHP tabanına söylüyor" ifadeleriyle İmamoğlu'nun CHP içindeki teşkilat yapılanmasını da eleştirdiğini aktardı.

Mehmet Tezkan'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın.