Gündem

Melike Can'ı boğarak katleden kocasına "iyi hal" indirimi

26 Eylül 2024 14:50

T24 Haber Merkezi

İstanbul Esenyurt'ta eşi Melike Can'ı (28) boğarak katleden Sebahattin Can'ın (37)  “Eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istenmişti. Karar bugün açıklandı, faile takdiri indirim uyguladı ve cezası müebbet hapse çevrildi.

"Eşini kasten öldürme"

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Sebahattin Can ile tarafların avukatları katıldı. Maktule Melike Can'ın ailesi de duruşmada hazır bulundu.

Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda, sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi.

Duruşmada son sözü sorulan sanık Can, pişman olduğunu söyledi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın "eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

İndirim uygulandı

Heyet, sanığın duruşmadaki tutumunu, cinayeti işledikten sonra sergilediği davranışlarının pişmanlığa dönük olduğunu, sanık hakkında verilen cezanın geleceği üzerindeki etkilerini göz önüne alarak takdiri indirim uyguladı ve cezayı müebbet hapse çevirdi.

Ne olmuştu?

28 Eylül 2021'de Orhangazi Mahallesi'nde itfaiye eri olan Sebahattin Can, Melike Can'ı boğarak katletti. Sebahattin Can annesini arayarak durumu anlattıktan sonra dışarı çıkarak "Polisi arayın" diye bağırdı. Çevredekilerin ihbarı üzerine sevk edilen sağlık ve polis ekipleri Melike Can'ın yaşamını yitirdiğini belirledi.

Melike Can'ın arkadaşı olan bir tanık "Olaydan üç hafta kadar önce dışarıda Melike ile birlikte dolaşırken Sebahattin, Melike'yi arayıp hakaret etti. Sonra Melike 'Bu adam beni öldürecek, tehdit ediyor' diye konuştu" dedi. Sanık ise soruşturma aşamasındaki ifadesinde ne yaptığını hatırlamadığını iddia etti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame ve mütalaada, 27 Eylül 2021'de Esenyurt'taki evlerinde eşini öldüren sanığın, ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenmişti.