Gündem

"Menzil'in Kasası" kitabı nedeniyle daha önce tehditler alan Gazeteci İsmail Arı, bu defa ifadeye çağrıldı

Yayınevinin genel yayın yönetmeni polis merkezine çağrılarak kitap hakkında yürütülen soruşturma ve yazar hakkında bilgi verildi

12 Eylül 2024 07:14

BirGün Gazetesi muhabiri İsmail Arı, "Menzil'in Kasası" adlı kitabında Menzil Cemaati'nin ticari ilişkilerini ve kamu kurumlarındaki örgütlenmelerini detaylandırdı. Kitabın yayımlandığı Tekin Yayınevi'nden yapılan açıklamaya göre, Arı ifadeye çağrıldı.

Kitap, daha önce de bir soruşturmaya konu olmuştu. Kitabın bir bölümünde ele alınan, Menzil Cemaati ile ilişkili Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜMSİAD) üyeleri Eyüp Topal ve Kemal Tığlı tarafından, kitabın yazarı Arı ve yayınevinin yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

TIKLAYIN - BirGün muhabiri İsmail Arı hakkında soruşturma başlatıldı

Polis ekipleri, yayınevinin Üsküdar’daki ofisine giderek genel yayın yönetmeni Elif Akkaya ile görüştü. Akkaya, polis merkezine çağrılarak kitap hakkında yürütülen soruşturma ve yazar hakkında bilgi verildi. Akkaya'ya, kitabın basım süreci ve yazarın kimlik bilgileri hakkında sorular soruldu.

TIKLAYIN - Menzil Cemaati haberlerinden “tehdit” alan gazeteci İsmail Arı'nın şikayetine takipsizlik

Elif Akkaya, BirGün'e verdiği demeçte, "Kitabın toplatılması ve yayınevi yetkililerinin cezalandırılması talebiyle yapılan suç duyurusunun, basın savcılığının dosyasının Asayiş Büro'ya taşınmasının kabul edilemez olduğunu" dedi.