Politika

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'den belediyelerin SGK borçlarıyla ilgili karara tepki

28 Temmuz 2024 21:36

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta açıkladığı, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan prim borçlarının genel bütçe vergi gelirlerinden ayrılan paylardan kesileceği karara tepki gösterdi. Seçer, bu kararın belediyelerin vatandaşa hizmet verme kapasitesini olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Başkan Seçer, kararla ilgili olarak, “Cumhurbaşkanı, belediyelerin SGK prim borçlarının 'gönderdiğimiz paralardan keseceğiz' diyerek tahsil edileceğini söyledi. Bu, vatandaşların vergilerinden maliyeye aktarılan paraların, belediyelerin halka hizmet için kullanacağı ödeneklerden kesileceği anlamına geliyor. Belediyelere bu paranın kesilmesi durumunda hizmetlerin aksamaması için herhangi bir değerlendirme yapılmadan bu karar alındı” dedi.

Seçer, açıklamalarında, “Geçtiğimiz beş yıl içerisinde büyük sıkıntılarla mücadele ederek bugünlere geldik. İnançlı, azimli ve çalışkan bir ekibiz. Koşullar ne olursa olsun hizmetlerimizi sürdürmeye kararlıyız. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hiçbir zaman 'paramız yok, bütçemiz yok, yolunuzu yapamayız, sosyal destek sağlayamayız, işçi ücretlerini bu ay geç ödeyeceğiz' gibi bir şikayet duymadınız. Bugüne kadar nasıl dimdik durduysak bundan sonra da duracağız. Hizmetlerimize ara vermeden devam edeceğiz. Kimsenin endişesi olmasın, bu zorlukların da üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu.

TIKLAYIN - Erdoğan: Hazine ve Maliye Bakanlığımız CHP'li belediyelerin borçlarını tahsil edecek

TIKLAYIN - Erdoğan'ın 'tahsilat başlıyor' açıklamasına Özgür Özel'den yanıt: Mali darbe yapmaya çalışıyor, şantaja boyun eğmeyiz

TIKLAYIN - Erdoğan "CHP'li belediyelerden tahsilat başlıyor" demişti: Hükümet 96 milyar liralık prim alacağı için harekete geçti