Gündem

MHP'den Erdoğan'ın Özel ve Ayşe Ateş görüşmelerine ilişkin açıklama: Bu temaslardan olmadık anlamlar çıkarmak; öküz altında buzağı aramaktır

"(Erdoğan'ın Ayşe Ateş ve Özel görüşmesine ilişkin) Bu temaslardan olmadık anlamlar çıkarmak; öküz altında buzağı aramak, kırılmayacak dala karga tünemesini beklemektir"

Bahçeli- Erdoğan

12 Haziran 2024 13:39

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP lideri Özgür Özel ve Ayşe Ateş ile görüşmesinden "rahatsız" olduğuna dair iddiaları yalanlayan Yalçın, "Bu görüşme ve temaslardan olmadık anlamlar çıkarmak; öküz altında buzağı aramak, kırılmayacak dala karga tünemesini beklemektir" dedi. Ayrıca Yalçın, Sinan Ateş davasında hiçbir MHP'linin adının geçmediğini belirterek, "Hal böyleyken dava solcu basın tarafından MHP'yi töhmet altında bırakmak, partimize zarar vermek, aleyhimizde algı oluşturmak için kullanılmaktadır." ifadelerini kullandı. 

TIKLAYIN-MHP'den Bahçeli'nin "yüzük" paylaşımıyla ilgili açıklama geldi: Tamamen tesadüf

MHP'li Semih Yalçın, Sinan Ateş cinayeti davası ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi parti liderleri ile görüşmelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Bütün solcu gazeteciler MHP'yi vurma çabasına girmiştir"

Yalçın, bazı gazetecilerin MHP'yi kasıtlı olarak hedef aldığını belirterek, "Bütün solcu gazeteciler, önce bir menfur cinayeti bahane ederek, sonra da Sayın Cumhurbaşkanı'nın temasları üzerinden MHP'yi vurma çabasına girmişlerdir. MHP ile alakası bulunmayan bir cinayet davasına TV ve gazete yorumlarında ısrarla yer verilmesine sözde gerekçe olarak toplumsal vicdanın kanaması gösterilmiştir. Hatta söz konusu cinayet davasının iddianamesinde MHP'lilerin ismi bulunduğu için bizim telaşa kapıldığımız vehmedilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın, muhalefet partileriyle temas kurması ise Cumhur İttifakı'nın bozulacağı ve partimizin saf dışı kalacağının işareti olarak gösterilmeye çalışılmıştır. Hatta bazı aklıevvel gazeteciler artık MHP'nin siyaset ikliminde yalnız başına kaldığını öne sürmüştür. Tekraren altını çizmek gerekir ki Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'yle zaman zaman görüşüp istişare ettiği gibi istediği siyasetçi ve kişiyle görüşebilir. Bu görüşme ve temaslardan olmadık anlamlar çıkarmak; öküz altında buzağı aramak, kırılmayacak dala karga tünemesini beklemektir" dedi.

TIKLAYIN-MHP'den peş peşe açıklamalar; gazetecileri isim vererek hedef gösterdiler

"Sinan Ateş davası solcu basın tarafından MHP'yi töhmet altında bırakmak için kullanılmaktadır"

Sinan Ateş cinayeti davasının iddianamesinde hiçbir MHP görevlisinin adının geçmediğini aktaran Yalçın, "Hal böyleyken dava solcu basın tarafından MHP'yi töhmet altında bırakmak, partimize zarar vermek, aleyhimizde algı oluşturmak için kullanılmaktadır. Cinayetin aydınlanması için seferber olanlar, konu PKK'nın cinayetlerine gelince sessiz kalmaktadır" değerlendirmesinde bulundu. (DHA)

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.