Politika

MHP'den Tuğrul Türkeş'e Osman Kavala yanıtı: Kepazelik, cezasını sonuna kadar çekecek!

16 Temmuz 2024 22:01

MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in öAKP'ye geçen Tuğrul Türkeş'in "Osman Kavala'yı ziyaret edeceğim" açıklamasına MHP'den yanıt geldi.

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi davası hükümlüsü iş insanı Osman Kavala'yı cezaevinde ziyaret etmek için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan ricada bulunduğunu belirterek, "Osman Kavala, casusluktan hüküm giymedi. Bu suçlamada delil bulunamadı, adam beraat etti. Gezi Parkı'yla ilgili davadan yargılandı. Ama 7 yıl süren bir yargılama mı olur?" ifadelerini kullandı.

Gazete Duvar'dan Can Bursalı'ya konuşan AKP'li Türkeş, açıklamasında babasına da atıf yaparak, "Bakanımız Yılmaz Tunç'tan rica ettim. Uygun bir zamanda görüşmek için izin istedim. Bir ara ziyaret edeceğim. Osman Kavala'yı ilk kez o ziyarette görmüş olacağım. İşte gerçek millilik, yurtseverlik bu. Bana öğretilen milliyetçilik bu. Türkiye için en iyi şartlarda kaynak bulmak gerekir. Ayrıca, ben hayatının 7 yılını, ömrünün 10'da 1'ini cezaevinde geçirmiş bir babanın çocuğuyum" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Vekili İsmail Özdemir ise Türkeş'e yanıt verdi. X hesabından paylaşım yapan Özdemir, partisinden ayrılıp ittifak ortağı AKP'ye geçen Türkeş için şunları söyledi:

"Kirli ilişki ağı ve yaptıklarıyla daima Türkiye’nin milli beraberliği ve istikrarını hedef alan bir şahsın kanunda karşılığı bulunan cezasını alması ve bu cezasını çekmesi kadar tabi bir durum olamaz.

Kim olduğu çok iyi bilinen Osman Kavala gibi bir ismin rezilliklerini bugünlerde gizlemeye yeltenenler, aynı ismin kepazelikleri altında kendilerini tüketmekten kurtulamazlar. Azgın söylemlerle Kavalacı olmak, milletin hakkına girmenin kendisidir.

PKK toplantılarından tutun, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi öncesi çalışmalara varıncaya dek, ülkemize zarar veren ne kadar olay olduysa hepsinde varlığı ortaya çıkan birisi elbette cezasını sonuna kadar çekecektir."

Özgür Özel: "Osman Kavala ajandır, CHP ajanları savunuyor" diyenler, bakalım Tuğrul Türkeş'e karşı nasıl pozisyon alacaklar

AKP'li Türkeş'ten partisine Osman Kavala hakkında 7 soru: Objektif delillerle yürütülmesine neden karşı çıkıyorsunuz?

AKP'li Tuğrul Türkeş: Osman Kavala'yı cezaevinde ziyaret edeceğim, gerçek millilik bu