Gündem

MHP Grup Başkanvekili Kılıç: Mahmud Abbas çantası dolu geldi

15 Ağustos 2024 13:49

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekillerine seslenecek. "Mahmud Abbas çantası dolu geldi” diyen MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç, "Bugünkü konuşmasının içeriğini tam olarak bilmiyoruz ama önceki temaslarıyla ilgili bilgiler vereceğini, dünyaya önemli mesajlar vereceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, iki günlük resmi ziyaret kapsamında Ankara'ya geldi. Abbas, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Beştepe'de ağırlandı. İki buçuk saat süren görüşmede, İsrail'in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamlar, kalıcı ateşkes ve barış için atılması gereken adımlar ele alındı. Abbas, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde şeref konuğu olarak milletvekillerine seslenecek.

"Fırsatını bulsalar Türkiye'ye de saldıracaklar"

CNN TÜRK'e açıklamalarda bulunan AKP Grup Başkan Vekili Leyla Şahin Usta, "İsrail'in yapmaya çalıştığı şey bölgede sadece Gazze ve Filistin'e saldırmak değil. Bölgeyi ateşe atmak. Yemen, İran'a da bir saldırı var. Fırsatını bulsalar Türkiye'ye de saldıracaklar. İsrail bölgeyi ateşe vermek istiyor” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, CNN TÜRK Editörü Duygu Ayaz Bayram'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye'de verilecek mesajların bu ateşkes görüşmelerinde de belki Hamas'ın bir taraf olması için bir fırsat doğacaktır. Başka türlü Filistin'in kalıcı barışa kavuşması mümkün değil.

Kalıcı barışın yerleşmesi açısından bu görüşmenin pozitif olacağını düşünüyorum. İsrail'in yapmaya çalıştığı şey bölgede sadece Gazze ve Filistin'e saldırmak değil. Bölgeyi ateşe atmak. Yemen, İran'a da bir saldırı var. Fırsatını bulsalar Türkiye'ye de saldıracaklar. İsrail bölgeyi ateşe vermek istiyor. Bütün Ortadoğu'yu savaşa sürüklemek kime yaracak? Ne İsrail'e ne Filistin'e yarayacak ne de insanlara yarayacak. İsrail bu tavrına devam ederse bu söylemler devam edecek. Hiç beklemediğimiz anda bir saldırı çıkabilir. Bütün bölgeyi kaosa sürükler. Sınır güvenliğimizi tehdit altına getirir. Daha yeni ABD'li eski Albay'ın 'Türkiye'ye saldırtmak için PKK'yı hazırlıyoruz' diye demeci var.

Bizim kararlı ve güçlü tutumuzla devam etmemiz gerekiyor. Bölgede biz ne kadar güçlü olursak barış sürecinin hızlı geleceğine inanıyoruz. BM'de söz sahibi 5 ülkenin de çıkıp İsrail'e dur demesi gerekiyor. Karşı tarafın samimiyetini görmüyoruz ama. Eylül'de yine BM üyeleri toplanacak. Burada bu samimiyeti görmeliyiz.”

"Gazze'de Filistinliler katliamlara uğruyorlar"

MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç, "Mahmud Abbas çantası dolu geldi. Dün de Cumhurbaşkanımızla özel bir görüşme yaptı. Bugünkü konuşmasının içeriğini tam olarak bilmiyoruz ama önceki temaslarıyla ilgili bilgiler vereceğini, dünyaya önemli mesajlar vereceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kılıç’ın açıklamaları şöyle:

“7 Ekim'den bu yana Gazze'de Filistinliler katliamlara uğruyorlar. İsrail çoluk çocuk demeden, kadın demeden insanları katlediyor. O günden bu yana Türk milleti olarak İsrail'e sert tepkiler gösterdik. Ve o günden bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Devleti olarak bu katliamın durdurulması için önemli temaslarda bulunuldu, açıklamalar yapıldı. Fakat İsrail bu çağrılara hiçbir yanıt vermedi, kulaklarını kapadı. Netanyahu, ABD Kongre'sinde kendilerini haklı gösteren konuşma yaptılar, ayakta alkışladılar. Mahmud Abbas çantası dolu geldi. Dün de Cumhurbaşkanımızla özel bir görüşme yaptı. Bugünkü konuşmasının içeriğini tam olarak bilmiyoruz ama önceki temaslarıyla ilgili bilgiler vereceğini, dünyaya önemli mesajlar vereceğini düşünüyorum.