Politika

MHP’li Yönter'den Özgür Özel'e "Demirtaş" yanıtı: Senin gibilerinin siyasette yer alıyor olması bile başlı başına garabet

17 Haziran 2024 15:41

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "İki isim MHP’de bu normalleşmeyi baltalamak için elinden geleni yapıyor" sözlerine eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş üzerinden yanıt vererek, "Terörist Demirtaş’la çalışma toplantısı yapacakmışsın! Ah Özgür ah, senin gibilerinin siyasette yer alıyor olması bile başlı başına garabet ve rezalet" dedi. 

MHP'li Yönter, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Özgür gene böyle konuşmuş, zırvaladığımızı açıklamış, yeni ve yeniden çuvallamış! Bak Özgür, çok acemisin, fikri müktesebatın evlere şenlik, nitekim kafada yok, kalpte yok…Tamtakırsın, ısrarlı normalleşme iddiasıyla yalan ve iftiralarını maskeliyorsun! İhanet ve melaneti meşrulaştırma arayışındasın…Terörist Demirtaş’la çalışma toplantısı yapacakmışsın! Ah Özgür ah, senin gibilerinin siyasette yer alıyor olması bile başlı başına garabet ve rezalet…Tuttuğun dümen seni felakete sürüklüyor, haberin olsun!"

Ne olmuştu?

Özel, T24 yazarı Murat Sabuncu'ya verdiği mülakatta, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi değerlendirmiş, MHP Genel Başkan Yardımcılari İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Gittik, son derece yapıcı bir görüşme geçti ama görüyorsunuz ki o günden bugüne iki isim MHP’de bu normalleşmeyi baltalamak için elinden geleni yapıyor, çünkü rahatsız oluyor. Çünkü Türkiye normalleşsin istemiyor. Çünkü normal olan bir yerde; bir Ülkü Ocakları Başkanı’nın veya bir partinin gençlik örgütünün başkanı başkentin ortasında vurulup da cenazesi yerde kalmaz, taziyesiz kalmaz, baş sağlıksız kalmaz, soruşturmasız kalmaz. İddianame seçimi beklemez, siyasilere değen yerler törpülenmez. Yani normalleşmeye çok temiz duygularla karşı çıkanlar var. Kendi hesaplarına uymadığı için karşı çıkanlar var. Bir de kendi foyaları ortaya çıkmasın diye karşı çıkanlar var."

MURAT SABUNCU'NUN SÖYLEŞİSİ - Özgür Özel: Demirtaş ile çalışma toplantısı yapmak istiyorum, MHP Sinan Ateş cinayetinde sınıfta kaldı

 

TIKLAYIN - Özgür Özel "MHP'deki ikili" demişti, "Onlardan biri benim" diyen İzzet Ulvi Yönter, yanıt verdi: Aşağılık müfteri, iddialarını ispat etmezsen ahlaksızsın, şerefsizsin, namussuzsun!

TIKLAYIN - Özgür Özel: Devlet Bey’in istediği gibi gitse, ilk fırsatta o iki isme ceza verir; bunun çok ağır bedelleri olacağını görüyor

TIKLAYIN - CHP'den MHP Genel Başkan Yardımcıları Yalçın ve Yönter'e: Milliyetçi Hareket Partisi’nin sırtında yük, yüz karası iki isim

TIKLAYIN - Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye çağrı: Memnun değilse, bizim ittifakımıza katılabilir

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU'NUN ANALİZİ - Bahçeli "AKP içinde suyu bulandıranlar, feragat ederiz, gereğini yaparız" sözleriyle ne demek istedi; Cumhur İttifakı'nın sürmesini koşula mı bağladı?

TIKLAYIN - Bahçeli'den sert çıkış: AK Parti içinde suyu bulandıranları da dikkate alarak, normalleşmeye engel görülüyorsak gereğini yaparız!