Gündem

MHP'nin Sinan Ateş davasına katılma talebi reddedildi; Feti Yıldız'dan tepki geldi: Usul ve yasaya aykırı!

01 Temmuz 2024 12:55

MHP lideri Devlet Bahçeli, salı günü gerçekleştirdiği partisinin grup toplantısında, MHP avukatlarının eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayet davasına katılacağını söyledi. Ancak MHP'nin isteği, "suçtan doğrudan zarar gören sıfatı bulunmadığı" gerekçesiyle, mahkeme heyeti tarafından reddedildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, MHP’li isimlerin de dava dosyasına girdiği davaya katılma taleplerinin reddedilmesini usul ve yasaya aykırı olduğunu söyledi.

Feti Yıldız, “Özellikle son aylarda Milliyetçi Hareket Partisi’ne aleni bir saldırı söz konusudur. Bu saldırılar aslında Türk milletine, onun iradesine ve milyonlarca kişinin demokratik tercihine yapılan bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - Sinan Ateş cinayeti davası | Tetikçi Eray Özyağcı: Sadece ayaklarından vurdum, ben kimseyi öldürmedim

Dava sürerken Feti Yıldız’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

Tüzel bir kişilik olarak Milliyetçi Hareket Partisi, bu kişiliğini sadece hukuki var olma gerçeğinden değil Türk tarihinin sorumluluğundan Türk milletinin tarihsel hikayesinden almaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi, Türk milletinin kadim hikayesini temsil eden ve tarihsel tecrübenin bugünkü adresi ve kurumsal merkezidir.

CMK 237. Maddesindeki düzenlemeye göre; “Suçtan zarar gören” gerçek ve tüzel kişiler İlk derece mahkemesindeki kavuşturma evresinin her aşamasında, hüküm verilinceye kadar kamu davasına katılabilirler. Ankara 32.Ağır Ceza Mahkemesi’nin Milliyetçi Hareket Partisi’nin davaya katılma talebini reddetmesi usul ve yasaya aykırıdır.

Özellikle son aylarda Milliyetçi Hareket Partisi’ne aleni bir saldırı söz konusudur.  Bu saldırılar aslında Türk milletine, onun iradesine ve milyonlarca kişinin demokratik tercihine yapılan bir saldırıdır.

Hiç kuşkusuz buna Milliyetçi Hareket Partisi müsaade etmeyecek, tarihi kimliğini, gerçeğini, kendi şahsında milletinin ve devletinin haklarını hukuk içinde koruyacaktır.