Politika

MHP, Sinan Ateş'in annesi ve ablası hakkında suç duyurusunda bulundu

02 Ekim 2024 09:34

T24 Haber Merkezi

MHP genel başkan yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın, Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş ve ablası Selma Ateş Kazanç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara'da silahlı saldırıyla öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş ve ablası Selma Ateş Kazanç, cinayetle ilgili MHP yönetiminden bazı isimleri işaret etmişti. Anne Saniye Ateş, Sinan Ateş davasının ikinci duruşmasının ilk gününde Halk TV'ye yaptığı açıklamada, "Benim oğlumun katilleri MHP'de... İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz, Ahmet Yiğit Yıldırım... Bunlar benim oğlumun katili, bunlar öldürttü benim oğlumu. Benim oğlumun katillerini Devlet Bahçeli söylesin. Devlet Bahçeli'den habersiz o camiada eğer bir nefes alınıyorsa istedikleri her cezaya razıyım" demişti. Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş Kazanç ise mahkemede "Katiller sadece burada oturanlar değil, azmettiriciler en tepede. İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz, Ahmet Yiğit Yıldırım'ın davaya girmesini istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubunda yaptığı konuşmada isim vermeden Saniye Ateş'i hedef alarak, "Yaşına başına bakmadan önüne gelen mikrofona konuşmak, siyasi kışkırtmanın ve uzaktan kumandalı oyunun figüranı olmak bir hanımefendiye asla yakışmayacaktır" diye konuşmuştu. MHP genel başkan yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın ise Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş ve ablası Selma Ateş hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Yönter ve Yalçın'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurusunu avukat Burak Bekiroğlu sosyal medya hesabından duyurdu. Bekiroğlu, şunları kaydetti:

"Aldığım bir bilgiye göre, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcıları Sn.İzzet Ulvi Yönter ve Sn.Semih Yalçın, kendilerine yönelik soyut iddiadan ibaret söylemlerle iftira atan Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş ve annesi Saniye Ateş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak suç duyurusunda bulunmuşlar."

Yönter de kendi hesabından paylaştı

Avukat Bekiroğlu'nun mesajını, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter de sosyal medya hesabından paylaştı. 

MHP'li Yönter ve Yalçın daha önce de 'iftira' gerekçesiyle Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.