Politika

Milletvekiliyken AKP’den ihraç edilmişti! Eski kadın vekilden itiraf: AK Parti’de kadın olarak hiçbir fikrim dikkate alınmadı

22 Ağustos 2024 16:45

Milletvekiliyken AKP'den ihraç edilen ve 3 Ağustos'ta yapılan kongrede Merkez Parti Genel Başkanlığı'na seçilen Pelin Gündeş Bakır, "AK Parti’de kadın olarak hiçbir fikrim dikkate alınmadı. Beni fiziken milletvekili yaptılar ama fikirlerimi uygulamadıktan, birikimimden faydalanılmadıktan sonra neye yarar. Cinsiyetçi bakış Türk siyasetinde hala mevcut. Her parti kadınları milletvekili yapıyor ama görüşlerini uygulamasına izin vermiyor” ifadelerini kullandı.

Merkez Parti Genel Başkanı Bakır, Ankara'da bir otelde düzenlenen basın toplantısında, partisinin manifestosunu açıkladı. Türkiye'deki ekonomik krize işaret eden Bakır, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının vatandaşların canını yaktığnı ifade ederek şu açıklamalarda bulundu,

“Merkez Parti olarak, piyasa ekonomisi ve dalgalı kur rejimini benimsiyoruz. Kur politikamızı kurun belirli bir süreç içerisinde, piyasa dengesi dahilinde ve doğru fiyat oluşumuna imkan tanınması üzerine kurgulayacağız. Kurun kontrolü ve sabit tutulması, sağlıklı fiyat oluşumunun önündeki en büyük engel olup hem Türkiye'nin pahalılaşmasına, hem ihracatın ivme kaybetmesine hem de ihracatçımızın gelirlerinin önemli ölçüde azalmasına neden olmaktadır. Türk ürünleri uluslararası pazarlarda pahalı kalmaktadır. Döviz kuruna her türlü dolaylı ve dolaysız müdahaleye karşıyız” 

AKP'nin açık kapı politikasına derhal son vereceğiz” diyen Bakır, yasa dışı göçmenleri bir program dahilinde geri göndereceklerini söyledi. 

“AK Parti’de fikrim alınmadı”

Bakır, AK Parti’de Milletvekilli yaptığı sürece ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı:

“AK Parti’de kadın olarak hiçbir fikrim dikkate alınmadı. Beni fiziken milletvekili yaptılar ama fikirlerimi uygulamadıktan, birikimimden faydalanılmadıktan sonra neye yarar. Ak Parti’de bir de şöyle bir unsur vardı. Kadın milletvekilleri toplantısı, erkek milletvekilleri toplantısı. Benim ev kadını olarak milletvekili olmuş bir hanımefendiyle, eczacı bir kadın milletvekiliyle kollarımız ayrı. Farklı konularda uzmanlaşmışız. Bu işin kadını erkeği olur mu? Cinsiyetçi bakış Türk siyasetinde hala mevcut. Her parti kadınları milletvekili yapıyor ama görüşlerini uygulamasına izin vermiyor.”

Ne olmuştu?

2019 yılında sosyal medya hesabından (Twitter) Suriyelilere ilişkin paylaşım yapan 24'üncü dönem Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır'ın paylaşımları tepki çekince partiden ihraç edilmişti.

Pelin Gündeş Bakır, İstanbul Bakırköy'de 3 kişilik bir ailenin siyanürle hayatına son vermesinin ardından yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullanmıştı,

"Bu sabah Bakırköy'de 3 kişilik aile hayatına son verdi. Evde yapılan incelemede siyanüre rastlandı. Bu son 10 günde yaşanan 3.cü toplu intihar vakası. Milletimiz ölüyor. Suriyelileri Türklerin sırtından indirin artık. Vatanlarına dönsünler. Hiçbirine vatandaşlık verilmesin!"