Spor

Milli atlet Tuğba Danışmaz, Avrupa ikincisi oldu

Tuğba Danışmaz

10 Haziran 2024 11:24

Milli atlet Tuğba Danışmaz, Avrupa Atletizm Şampiyonası Kadınlar üç adım atlamada 14,57 metreyle Türkiye rekoru kırarak gümüş madalya aldı.

Milli sporcu Tuğba Danışmaz, İtalya'da düzenlenen 2024 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın üçüncü gününde Türkiye rekoru kırarak ikinci oldu.

Başkent Roma'daki Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilen organizasyonda kadınlar üç adım atlamada madalyalar sahiplerini buldu.

Milli sporcu Tuğba Danışmaz, ilk hakkında 14,29 metrelik atlayış yaptı. İkinci hakkında 14,57 metreyle Türkiye rekorunu kıran Tuğba, Paris 2024 biletini de aldı.

Dördüncü hakkında 14,85 metreyle Avrupa'da bu yılın en iyi derecesini tekrarlayan İspanyol Ana Peleteiro, altın madalya kazandı.

Tuğba Danışmaz 14,57 metreyle gümüş, Fransız Ilionis Guillaume ise 14,43 metreyle bronz madalya aldı.

Türkiye, organizasyon tarihinde üç adım atlamada milli atlet Ruhi Sarıalp ile 1950 yılında Brüksel'de bronz madalya elde etmişti.

Tuğba Danışmaz, İstanbul'da düzenlenen 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar üç adım atlamada altın madalya kazanmıştı.

Tuğba Danışmaz, 2024 Paris Olimpiyatları kotası da aldı.

Üç adımda bunu başaran ilk Türk kadın atlet

Danışmaz’ın Avrupa 2.’liği, Türk atletizm tarihine geçti. Avrupa Açık’ta Türkiye "atlamalar" disiplininde en son 1950’de Ruhi Sarıalp ile kürsüye çıkmıştı. Tam 74 yıl sonra Tuğba Danışmaz, bronz madalyanın rengini gümüşe çevirerek, Avrupa Açık’taki "atlamalar" disiplinindeki ikinci kürsü başarısını getirdi, hem de en iyi kürsü derecesiyle bunu başardı. Tuğba aynı zamanda Avrupa Salon’da olduğu gibi, Avrupa Açık’ta da "atlamalar"da ilk madalya kazanan Türk kadın atlet unvanı aldı.