Gündem

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu: Viyana 341 yıl sonra düştü

03 Temmuz 2024 14:37

EURO 2024'te Milli Takım'ın aldığı Avusturya galibiyeti tüm yurtta sevince yol açarken, futbolcu Merih Demiral'ın maç sonunda yaptığı bozkurt işareti tartışma yarattı. Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu'nun, "Viyana 341 yıl sonra düştü" paylaşımı sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu.

EURO 2024 son 16 turunda A Milli Futbol Takımı'nın Avusturya ile yaptığı maçın 1. dakikasında fileleri havalandırarak tarihe geçen Merih Demiral, attığı gollerin ardından "bozkurt" işaretiyle sevindi. Demiral maçın ardından "bozkurt" sevinci yaptığı görüntüyü kullanarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ne mutlu Türk'üm diyene" sözlerinin yer aldığı bir paylaşım yaptı. Hareketi yaparken mesaj verme amacı taşımadığını açıklayan Demiral, "Bir gol sevinci vardı aklımda onu yaptım, Türklükle alakalı. Türk olduğum için çok gurur duyuyorum, o yüzden golden sonra onu iliklerime kadar hissetim. Öyle bir şey yapmak istedim, yaptığımdan dolayı çok da mutluyum." dedi. 

UEFA, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda, dün Türkiye'nin Avusturya'yı 2-1 mağlup ettiği maçta bozkurt işareti yaptığı gerekçesiyle futbolcu Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı. 

Afyoncu'nun paylaşımı tepki gördü 

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu dün akşam dikkat çeken bir paylaşıma imza attı. Afyoncu paylaşımında milli maçı tarihle bağdaştırarak şu ifadeleri kullandı: 

"Viyana 341 yıl sonra düştü. Montella başta olmak üzere bütün futbolcularımızı tebrik ediyorum. Viyana önünde Kızılelma için can veren Merzifonlu Kara Mustafa Paşa ve bütün şehidlerimizin ruhu şad olsun."