EURO 2024

A Milli Takım'ın Hollanda karşısındaki ilk 11'i belli oldu!

06 Temmuz 2024 21:00

A Milli Futbol Takımı, Avusturya'yı 2-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Aynı gün yapılan Hollanda-Romanya karşılaşmasından galip çıkarak çeyrek final biletini kapan Hollanda, Türkiye'nin çeyrek finalde rakibi olacak.

Olympiastadion'da yapılacak olan karşılaşma TRT 1 ekranlarından canlı yayınlanacak.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada D Grubu üçüncüsü olarak son 16'ya katılma hakkı kazanan Hollanda, Romanya ile eşleşmiş ve 3-0'lık skor ile galibiyeti elde ederek adını çeyrek finale yazdırmıştı.

Portekiz'den sonra gelerek F Grubu ikincisi olan Türkiye ise son 16 karşılaşmalarında D Grubu birincisi olan Avusturya ile eşleşmiş ve 2-1 maçı kazanmıştı.

Takımların gruplardaki performansı

D Grubu takımı olarak turnuvada mücadele etmeye başlayan Hollanda, çıktığı 3 maçtan yalnızca birinde galip oldu. Polonya'yı 2-1 mağlup eden Hollanda, Fransa ile 0-0 berabere kalmış ve Avusturya'ya 3-2 yenilmişti.

F Grubu'nda bulunan Türkiye'nin ise grup karşılaşmalarında 2 galibiyeti bulunuyor. Çıktığı ilk EURO 2024 maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup eden kırmızı-beyazlılar, portekiz'e 3-0 yenilmişti. Son grup maçında Çekya ile karşı karşıya gelen A Milliler, 2-1'lik galibiyet ile adını son 16'ya yazdırmıştı.

İlk 11'ler

Hollanda: Verbruggen, Dumfries, Van Dijk, De Vrij, Ake, Reijnders, Schouten, Simons, Bergwijn, Gakpo, Depay

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Salih Özcan, Barış Alper Yılmaz, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Yıldız, Arda Güler

Maçı Fransız hakem yönetecek

A Millilerin Hollanda ile karşılaşacağı maçta Fransız hakem Clement Turpin düdük çalacak.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak ve TSİ 22.00'de başlayacak maçta düdük çalacak Turpin'in yardımcıları aynı ülkeden Nicolas Danos ve Benjamin Pages olacak.

Karşılaşmanın dördüncü hakemliğini ise Alman Felix Zwayer yapacak.

Müsabakada Fransa Futbol Federasyonu'ndan Jerome Brisard ise VAR olarak görev alacak.

Turpin, 2022 UEFA Şampiyonlar Ligi finalini yönetmişti.

Milli Takım'daki eksiklikler

Merih Demiral, Avusturya maçında yaptığı "bozkurtlu" gol sevinci nedeniyle UEFA'dan 2 maç men cezası aldı. Karar konusunda itirazlarını sürdüren TFF, ceza 3 maçtan düşük olduğu için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuruda bulunamayacak. Demiral, Hollanda maçında forma giyemeyecek.

TIKLAYIN- Merih Demiral'a "bozkurt" işareti nedeniyle UEFA'dan iki maç ceza; CAS yolu kapalı

Milli Takım'da, Avusturya maçının 11. dakikasında sarı kart gören Orkun Kökçü ve 42. dakikada sarı kart gören İsmail Yüksek, Hollanda maçında forma giyemeyecek.  

Türkiye 3. kez çeyrek finalde

A Milli Futbol Takımı, 6. kez mücadele ettiği Avrupa Şampiyonası'nda 3. kez çeyrek finalde mücadele edecek.

Milli takım, daha önce EURO 2000 ve EURO 2008'de çeyrek finalde yer almıştı.

Türkiye, 2000 yılında Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa düzenlediği finallerde gruptan çıkıp çeyrek finalde Portekiz'e yenilerek, organizasyona veda etti.

Ay-yıldızlı ekip, EURO 2008'de ise büyük bir başarıya imza atarak, yarı finale kadar yükseldi. Almanya'ya 3-2 yenilen Türkiye, Avrupa şampiyonaları tarihindeki en iyi derecesine imza attı.

İki takımın 15. randevusu

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçında bugün karşılaşacağı Hollanda ile tarihinde 15. kez rakip olacak.

İki ülke A milli futbol takımları arasında ilki 1958'de oynanan ve Türkiye'nin Metin Oktay'ın golleriyle 2-1 kazandığı özel maçla başlayan rekabette geride kalan 14 karşılaşmadan 4'ünü Türkiye, 6'sını Hollanda kazandı, 4 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Bu müsabakalarda Türkiye'nin 14 golüne, Hollanda 21 golle cevap verdi.

Rakip, İngiltere-İsviçre maçının galibi olacak 

Hollanda-Türkiye maçının galibi yarı finale adını yazdıracak. Galibin, yarı final karşılaşmasında kiminle maça çıkacağı ise İngiltere-İsviçre maçının sonucu ile belli olacak. İngiltere-İsviçre karşılaşması, 6 Temmuz TSİ 19.00'da oynanacak.

Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası kadrosu

A Milli Takım'ın EURO 2024 kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Ahmetcan Kaplan (Ajax), Merih Demiral (Al-Ahli), Samet Akaydın (Panathinaikos)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (West Bromwich), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Leicester City), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Arda Güler (Real Madrid), Bertuğ Yıldırım (Rennes), Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Yusuf Yazıcı (Lille)

Hollanda'nın Avrup Şampiyonası kadrosu

Hollanda Milli Takımı'nın EURO 2024 kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Kaleci: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton)

Defans: Nathan Ake (Manchester City), Daley Blind (Girona), Matthijs de Ligt (Bayern Münih), Stefan de Vrij, Denzel Dumfries (Inter), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Micky van de Ven (Tottenham), Virgil van Dijk (Liverpool)

Orta saha: Ryan Gravenberch (Liverpool), Ian Maatsen (Borussia Dortmund), Tijjani Reijnders (Milan), Jerdy Schouten, Joey Veerman (PSV), Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq)

Forvet: Steven Bergwijn, Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atletico Madrid), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (Leipzig), Wout Weghorst (Hoffenheim), Joshua Zirkzee (Bologna)

 

TIKLAYIN- TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: bugün sahada 11 Merih Demiral olacak

TIKLAYIN- Bahçeli'den UEFA kararına tepki: Karardan vazgeçilmezse A Milli Takımı Türkiye'ye dönmeli

TIKLAYIN- Spor hukukçusu Anıl Dinçer'den UEFA kararında tepki: 2 maç men cezası hukuk sınırlarının dışındadır

TIKLAYIN- UEFA'dan çifte standart: Hangi sembole, ne ceza verildi?

TIKLAYIN- A Milli takım, Hollanda maçı hazırlıklarını tamamladı

TIKLAYIN- Montella'dan Merih Demiral açıklaması: Verilen cezanın adil olmadığını düşünüyoruz

TIKLAYIN- Hollanda Teknik Direktörü Koeman: Zor bir maç olacak

TIKLAYIN- Berlin Polis Sendikası, Hollanda-Türkiye maçı için alarm seviyesine geçti