Gündem

Milliyet yazarı Aka: Aydın Belediyesi Yunan adalarına feribot seferleri düzenleyecek

13 Haziran 2024 10:04

Milliyet yazarı Eren Aka, köşesinde yazın başlaması ve kapıda vize uygulaması ile Yunan adalarına 9 günlü Kurban Bayramı boyunca seyahatlerin arttığını söyleyerek, CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile görüşmesini aktardı. Çerçioğlu'nun yaz için hayata geçireceği plan aşamasında olan projelerden birinin Yunan Adalarına Kuşadası kalkıştı feribot seferleri olduğunu kaydetti.

Aka'nın "Belediye Yunanistan’a feribot seferi başlatıyor" başlıklı köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Böylelikle ülkemizdeki en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kuşadası, Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetiyle, yeni turizm rotaları kazanmış olacak. Yunan Adalarına yapılacak bu yeni, düzenli ve karşılıklı seferlerle Kuşadası artık çok daha güçlü bir destinasyon haline gelecek. İkinci rota ise Didim-Turgutreis-Bodrum güzergahında planlanan deniz otobüsü seferleri. Didim, Turgutreis ve Bodrum arasında gerçekleştirilecek bu deniz otobüsü seferleri ile bölge halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistler için hızlı ve konforlu bir ulaşım imkânı sunulması bekleniyor. 

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden çıkar çıkmaz soluğu merkez Efeler Belediyesi’nde aldım. Aydın’da bir dönem Baro başkanlığı görevini yürüten Başkan Anıl Yetişkin’e de yeni dönem projelerini sordum. Başkan Yetişkin, “Biz merkez belediyesiyiz. Asli görevlerimizi zaten yerine getiriyoruz. Şu anda en çok istediğim şey, ilçemizi daha marka bir kent haline getirmek ve otoyolda seyahat eden vatandaşların ilçemize gelip gezmelerini sağlamak” diyor.

Şemsiye ve şezlonglar ücretsiz

Didim’e doğru yola koyuldum. Didim gerçekten sahilleriyle Türkiye’nin en güzel plajlarına sahip bir ilçe. Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay’a sahillerin durumunu sordum. Başkan Gençay, “Sahillerdeki işgallere zaten göz yummuyoruz. Bunun yanı sıra bu sene plajlarımızda halkımız daha iyi bir sezon geçirsin diye şemsiye ve şezlongları da ücretsiz yaptık. Halk durumdan çok memnun oldu” diye bilgi veriyor."