Gündem

Mine Kırıkkanat'tan Ozan Güven’e destek: Deniz Bulutsuz iyileşti, onu döven sanatçının ise hayatı kaydı

13 Haziran 2024 14:21

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat, birlikte olduğu kadını darbeden ve kamuoyunda infiale yol açan Ozan Güven'le ilgili "Tasvip edilemez şiddeti, ne ölümlü ne de çok vahim sonuçlara yol açtı. Tamam suç işledi, ama 13 yıl hapis yatmayı hak edecek bir suç işlemedi." yorumunu yaptı. 

Deniz Bulutsuz'a uyguladığı şiddetin ardından kadınlardan büyük tepki alan Ozan Güven'le ilgili dikkat çeken bir açıklama yayımlayan Kırıkkanat, Güven'in "meslek hayatının iyileşmeyecek bir yara aldığını" savundu. Öte yandan Güven'in setlere geri döndüğü de biliniyor. 

TIKLAYIN - Şiddet davası süren Ozan Güven setlere geri döndü

Kırıkkanat'ın X üzerinden yaptığı açıklama şöyle: 

"Çok sevdiğim @CMYLMZ ‘ın “Pek Yakında” filmini tekrar izliyorum. Ozan Güven’in muhteşem oyunculuğunu özlemişim. Güven için eski sevgilisi Deniz Bulutsuz’u dövmekten 13 yıl hapis isteniyor. Çok büyük hata yapmış, özellikle kadına şiddetin cezasız kalmaması gerekir. Ama Türkiye’de orantısız bir ceza şiddeti var. Elma çalana 20 yıl hapis, halkın milyarlarını çalana takipsizlik veriliyor. Fransız şarkıcı Bertrand Cantat, döverek öldürdüğü (kadın da, kendisi de uyuşturucu etkisi altındaydı) oyuncu sevgilisi Marie Trintignant cinayetinden 4 yıl yattı, çıktı, mesleğini icra ediyor…

Ozan Güven’in tasvip edilemez şiddeti, ne ölümlü ne de çok vahim sonuçlara yol açtı. Tamam suç işledi, ama 13 yıl hapis yatmayı hak edecek bir suç işlemedi. Deniz Bulutsuz iyileşti, içtenlikle geçmiş olsun, bir daha şiddete maruz kalmasın. Onu döven sanatçının ise hayatı kaydı, mesleği iyileşmeyecek bir yara aldı… Bu yeterince devasa bir ceza değil mi? Çok yok böylesine donanımlı, kültürlü sanatçımız. Suç cezalandırılmalı. Ama ceza suça orantılı olmalı. Adalete güvenmek için, orantı önemli."

Ne olmuştu? 

Oyuncu Ozan Güven'in eski kız arkadaşı Deniz Bulutsuz, 2020 yılı Temmuz ayında Güven'in kendisine şiddet uyguladığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ozan Güven hakkında "Hakaret", "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Kasten yaralama" suçlarından 3 yıl 9 aydan 13 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Ozan Güven'in de karşı şikâyet dilekçesi vermesi üzerine Deniz Bulutsuz hakkında "Basit yaralama" suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.


TIKLAYIN - Elif Şafak'tan Mine Kırıkkanat'a 'intihal' yanıtı: Akıl dışı bir iftira; Beyoğlu ve kedi kelimeleri kimsenin tekelinde değildir

TIKLAYIN - Mine Kırıkkanat'ın 'Bit Palas' davasında Elif Şafak'a 'yüzde 5 intihal' raporu ve tazminat kararı!

TIKLAYIN - Doğan Kitap'tan Elif Şafak açıklaması: Akıl dışı 'intihal' iddiası, akıl dışı bilirkişi raporu, düşmanca dava!

TIKLAYIN - Doğan Kitap'tan Mine Kırıkkanat'a: Elif Şafak’ın ‘Bit Palas’ romanıyla ilgili asılsız iddiaları, yazarı gibi yayıncısı olarak biz de kınıyoruz