Kültür-Sanat

Tarsus Şehir Tiyatrosu krizi sürüyor: Mobbing uygulandığını iddia eden sanatçılar istifa etti

Belediyenin tiyatro sanatçısı yapılan baskılara dayanamadıklarını açıkladı

12 Temmuz 2024 10:39

Tarsus Belediyesi’nde başkan değişiminin ardından faaliyetleri durdurulan Tarsus Şehir Tiyatrosu’ndaki kriz sürüyor. Bu kez mobbing iddiaları gündemde. Tarsus Belediye Başkanı Ali Botaç tarafından mobbinge maruz kaldıklarını öne süren 9 tiyatro sanatçısı istifa etti.

Önceki dönem CHP’li Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan tarafından kurulan tiyatronun çalışmaları yeni CHP’li Belediye Başkanı Ali Boltaç tarafından 1 Nisan itibarıyla durduruldu. 20 Mayıs itibarıyla ise genel sanat yönetmeni dahil olmak üzere tiyatrocular ve emekçiler belediyenin farklı birimlerinde görevlendirildi. Tiyatronun Genel Sanat Yönetmeni Veterinerlik Müdürlüğü Köpek Bakım ve Islah Evi’ne gönderildi. Oyuncular ise çay ocağı, yazı işleri, nikah salonu, kadın sığınma evi, basın yayın ve halkla ilişkiler, sağlık hizmetleri kütüphane birimlerine görevlendirildi. Kalem Personeli Park ve Bahçeler Müdürlüğünde, Teşrifat Personeli Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nde görevlendirildi. Görevlendirmelerin ardından istifalar yaşandı.

Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'ın haberine göre; Başkan Boltaç'ın mobbingine uğradığını ileri süren beş tiyatrocu daha istifa etti.

İstifa eden tiyatro sanatçılarından Yahya Okat, "Başkan değiştikten sonra yapılan ilk iş tiyatromuzun kapatılması oldu. Bizi ekip olarak başka birimlere sürgün ettiler. Ben odacı olarak belediyeye bağlı sağlık işleri müdürlüğünde görevlendirildim. Paspas yaptım, temizlik yaptım. Çay ocağında bulaşık yıkadım. Yaptığım işler benim zoruma gitmedi. Asıl zoruma giden şey, Ali Boltaç'ın bize karşı tavrı oldu" şeklinde konuştu.