Spor

Mourinho'dan Galatasaray'a göndermeli sözler: Sadece onlar kart görmüyor

31 Ağustos 2024 00:28

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Fenerbahçe, Corendon Alanyaspor'u 3-0 mağlup etti. Sarı lacivertli takımın teknik direktörü Jose Mourinho karşılaşmanın ardından galibiyeti değerlendirdi.

beIN Sports'a konuşan Mourinho'nun açıklamaları şöyle:

"Bütün Türk halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum"

"Ben de herkes gibi bugünü saygıyla kutluyorum. Bütün Türk halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum. Bugün galibiyeti hak ettik ama ikinci yarının 15-20 dakikası çok hoşuma gitmedi. Biliyordum ilk yarıda yaptığımız baskıyı 90 dakika boyunca sürdürmemiz kolay olmayacaktı. 2. yarıda biraz düşüş yaşadık. Topla oynamayı, topu tutmayı seven bir takıma karşı bu düşüşü yaşadığınız zaman onlara hayatta kalma fırsatı veriyorsunuz. Ama ikinci golü bulduktan sonra maçı bitirdik"

"Baskıyı yaparken de çok fazla risk aldık"

"Takım taktiksel futbol kültürü anlamında gelişti. Bu da takımın farklı şeyleri ve planları yapabilme beceresinin geliştiği anlamına geliyor. Başakşehir maçında rakibimizi izlemiştim ve onların oyun kurmayı ve topu tutmayı ne kadar sevdiğini görmüştüm. Dolayısıyla hafta boyunca bu baskıya çalıştık. Bu baskıyı yaparken de çok fazla risk aldık. Savunma hattımızda pek çok kere adam adama bıraktık. Bu şekilde olmasını istedik oyunumuzun. İlk yarıda daha fazla goller atamamış olmamız üzücü. Maç aslında ilk yarıda da bitebilirdi. İkinci yarıda onlara hayata dönme fırsatı verdik ve bize problemler yarattılar."

"Maçtan önce bana transfer hakkında bilgi vermediler"

"Başkanımız, direktörlerimiz benim nasıl biri olduğumu biliyorlar. Dolayısıyla maçtan önce bana bu transfer (Amrabat transferi) hakkında bilgi vermediler. Çünkü benim tek odağımın maç olduğunu biliyorlardı. Şimdi maç bitti artık bu transferle ilgili bana bilgi verecekler. Ama bildiğim bir şey var ki benim iyi takımım var, iyi bir kadroya sahibim."

"Hakemi tebrik ediyorum"

"Çok genç bir hakem vardı sahada. Gerçekten çok iyi bir karakter. İyi ve doğru kararlar verdi. Oyunun kontrolünü iyi sağladı. Sarı kartlarda doğruydu. Kendisini tebrik ediyorum"

"Galatasaray dışında takımlar da kart görüyor"

Sarı lacivertli takımın teknik direktörü Jose Mourinho maçın ardından düzenlediği basın toplantısında ise ezeli rakipleri Galatasaray'a yönelik çarpıcı ifadeler kullandı

Portekizli teknik adam, "Umarım bu sezon 50'den fazla maç oynarız. Böyle olmasını istiyorum. Uzun sezonlarda sakatlıklar, kart cezaları oluyor. Türkiye'de sadece Galatasaray kart görmüyor. Onun dışındaki takımlar kart görüyor." diye konuştu.