Spor

Mourinho, Şampiyonlar Ligi Finali'nde Fenerbahçe'yi dilinden düşürmedi

Portekizli teknik adam, Wembley'de gecenin en çok konuşulan isimlerindendi

02 Haziran 2024 08:30

T24 Dış Haberler/ Spor

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olması artık resmi açıklamaya kalan Jose Mourinho, tüm dünyada Şampiyonlar Ligi Finali akşamının en çok konuşulanlarından oldu.

Finalin oynadığı Londra'daki ikonik Wembley Stadyumu'na giden ve burada çeşitli yayınlara katılan Mourinho, sık sık yeni kulübü ile ilgili şakalar yaptı ve soruları cevapladı.

Karşılaşmadan önce çimlere inen Mourinho'nun görüntüsü, stadyumun ekranlarına yansıtıldığında Real Madrid taraftarları arasında eski teknik adamları için bir alkış koptu. Borussia Dortmund taraftarları ise kendisini ıslıkladı.

Geceni ilk viral sözleri, Mourinho'nun Sky Sports'a verdiği söyleşide "O kadar teklif içinde neden Fenerbahçe" diye sorulduğunda, "Gitmek istiyorum, ama henüz resmi olarak doğrulayamam" yanıtını verdi. Bu söyleşide Mourinho Fenerbahçe'nin üç Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynaması gerekeceğini ve Euro 2024'e gidenler nedeniyle kampta eksikleri olacağını hatırlatarak devler ligi yolunun zorlu geçeceğini vurguladı ve ekledi: "Ben meydan okumaları severim". 

Daha sonra TNT kanalında Rio Ferdinand'ın konuğu olan Mourinho, "Telefonundaki en ünlü kişi kim?" sorusuna esprili şekilde, "Şu anda Fenerbahçe Başkanı" diye yanıt verdi. 

Mourinho yine TNT yayınında Fenerbahçe görüşmelerinin durumu sorulunca "Belki yarın oraya gidiyorumdur" dedi. 

Maç sırasında Mourinho'nun pazar günü İstanbul'da olacağı duyuruldu. Fenerbahçe daha sonra Mourinho'nun, taraftarı yarın Şükrü Saracoğlu Stadyumu'na davet ettiği bir video paylaştı. 

Karşılaşma sürerken, Sports Digitale Genel Yayın Yönetmeni Yağız Sabuncuoğlu; Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, onun listesinde yer alan Acun Ilıcalı, Sportif Direktör Mario Branco ve Mourinho'nun birlikte çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. 

Mourinho, karşılaşmadan sonra da Fenerbahçe'yi dilinden düşürmedi. Finali kazanan Real Madrid'in yıldızlarından Jude Bellingham, Portekizli hocayı bularak, "Annemle bir fotoğrafınızı çekebilir miyim? Yıllardır sizden hoşlanıyor" dedi. Mourinho, Bellingham'ın annesiyle fotoğraf çekildikten sonra kendisini Fenerbahçe'ye davet etti. 

 

Mourinho, Bellingham'ın yayına alındığı sırada ise, "Seneye Fenerbahçe'ye karşı oynarsan sakin ol" dedi. 

Kariyerinde üç Avrupa kupasını da kazanmış tek teknik direktör olan Mourinho, bu akşam saat 19.00'da Fenerbahçe taraftarı karşısında Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda imza atarak göreve başlayacak.