Gündem

MSB'den o iddialara ilişkin açıklama: Duş ve tuvalet kirliliğinde haklılık payı var, kireç sökücü versek içip intihar eden oluyor!

09 Eylül 2024 09:21

Halk TV yazarı İsmail saymaz, İstanbul General Kenan Evren Kışlası’nda bedelli askerlik yapan E.B.’nin lavabo, duşakabin ve tuvaletlerin aşırı kirli olduğu, yemeklerden çok sayıda askerin zehirlendiği iddialarını gündeme getirmesinin ardından Milli Savunma Bakanlığı’ndan yanıt geldiğini yazdı.

Eğitim ve Doktrin Komutanlığı’nın inceleme başlattığını belirten Bakanlığın iddialara ilişkin yanıtları şöyle oldu:

“-Askerin haklı ve haksız olduğu yerler var.

-Yemekten zehirlenme iddiası doğru değil. Hiçbir komutan zehirlenmiş askeri ilaç verip gönderemez.

-Elektrik hattında tespit edilmiş bir çarpma olayı yok.

-4 Ağustos’ta er pavyonu diye bilinen binada sıva dökülmesi meydana geldi. Etrafı emniyet altına alındı. Onarım için teknik görevlendirme istendi.

-Yatak takımı hafta bir yıkanıyor, haftada iki değiştiriliyor. İki-üç aylık dönemler halinde en az bin kişi geçiyor. Ne kadar tedbir alsanız da temizlenmediği oluyor.

-Duş ve tuvalet kirliliğinde haklılık payı var. Biz askere kireç sökücü gibi kimyevi malzemeleri veremiyoruz. İçip intihar eden, kullanmasını bilmediğinden zehirlenen oldu.

-Askeri kantinde su, 7.70 TL. Askeri kantin sabah 7-9, 12-14, 17-22 arasında açık. Beş su otomatı var. Otomatlarda su 9 TL.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.