Gündem

Müftüden CHP'li Tanal'a "Temizlik" yanıtı: Bana ne!

02 Temmuz 2024 07:17

T24 Haber Merkezi

Şanlıurfa'da bir sokak gezisi sırasında CHP'li Mahmut Tanal ile Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan arasında ilginç bir karşılaşma yaşandı. Tanal, yurttaşların sorunlarını dinlerken, gideceği caminin yolunu bilmeyen Müftü Tolan ile karşılaştı. Bu sırada Tolan'ın navigasyon cihazına bakarak yön bulmaya çalıştığı görüldü.

Tartışmanın fitilini ateşleyen ise çevre temizliği konusuydu. Mahalledeki çöpleri göstererek, "Temizlik imandandır" diyen Tanal, müftülüğün bu konudaki çalışmalarını sorguladı. Ancak Müftü Tolan'ın "Bana ne" yanıtı, Tanal'ın tepkisini çekti ve "Nasıl sana ne?" şeklinde karşılık verdi. Tanal, bu diyalogu sosyal medya hesabından "Müftü bey! Temizlik imandan gelmiyor mu?" notuyla paylaştı.

"“Bana ne?” öyle mi Müftü bey!

2023’teki deprem ve sel felaketlerinin ardından kendi kaderine terk edilen, altyapısı yenilenmeyen, temizlik yapılmayan Şanlıurfa Haliliye Ahmet Yesevi Mahallesi’nde vatandaşların şikayetini dinlerken, Şanlıurfa İl Müftüsü’ne denk geldik.

Navigasyonla caminin yerini arayan Müftü beye, mahalledeki temizlik sorunundan bahsettim.

Şanlıurfa İl Müftüsü, “Bana ne?” diyerek nezaket dışı cevap verdi.

Navigasyonla sorumluluğundaki camiye gitmeye çalışan Şanlıurfa İl Müftüsü’nden önce camiye vardık. Haliliye Ahmet Yesevi Mahallesi’ndeki Çinkos Müslüm Efendi Camisi’nin hali nedir böyle Müftü bey?

Sana ne öyle mi? Temizlik imandan gelmiyor mu?"