Ekonomi

Murat Ağırel: Hem yanlış ekonomi politikası nedeniyle hem de Saray harcamaları nedeniyle gece gündüz Erdoğan’ın açığını kapatmak için çalışıyoruz

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi

08 Temmuz 2023 09:31

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, dövizdeki artış ve peş peşe gelen zamlar hakkında, "Seçimler bitti ve iliklerimize kadar ekonomik krizi yaşıyoruz. Daha önce gözlerinden ışıltı yayan bakanlarımız sayesinde türetilen sözde önlemler ile baskılanan döviz kuru 'AKP’nin Kemal Derviş’i' Mehmet Şimşek yönetiminde serbest bırakıldı ve döviz fırladı. Dolayısıyla tüm tüketim ürünleri zamlandı. Bu daha başlangıç... Sırada Türkiye Varlık Fonu’ndaki özelleştirmeler var" yorumunu yaptı.

Erdoğan'ın "ekonomiyi batırdığını", ülkeyi "deneme tahtasına" çevirdiklerini söyleyen Ağırel, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin harcamalarını örnek gösterdi. 

Ağırel, yazısında, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı koruma ordusu mayıs ayı gideri 391 milyon TL, mayıs ayı günlük 13 milyon TL oldu. Cumhurbaşkanlığı Saray bütçesini de bu hesapla harmanladığımızda cumhurbaşkanı koruma ve Saray gideri günlük 26 milyon 586 bin TL oldu.

Bu giderler olduğu müddetçe bizim sırtımıza binen vergi daha da artacak. Adı değişecek ama çok daha fazla artacak.

Artık şunu anlamamız gerekiyor.  Erdoğan ve çevresinin bu sultani yaşam tarzından bir vazgeçmesi lazım...

Hem uyguladığı yanlış faiz-ekonomi politikası nedeniyle hem de Saray harcamaları nedeniyle gece gündüz Erdoğan’ın açığını kapatmak için çalışıyoruz."