Gündem

Murat Ağırel: Şakirpaşa Havalimanı açık kalamaz mıydı; Adana halkı bu yaptığınızı unutmaz, cevabını er ya da geç alırsınız

17 Ağustos 2024 12:53

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, 9 kez ihalesi yapılan ve 13 yılda tamamlanan Çukurova Havalimanı'nın yılan hikayesine dönen inşa sürecini yazdı. İhaleyi en son kazanan firmanın yönetim kurulu üyesi Süleyman Kozuva'nın AKP ile olan ilişkilerini ve FETÖ bağlantısı iddiasıyla hakkında yapılan incelemeleri anlatan Ağırel, "Şakirpaşa Havalimanı neden yenilenmedi? Mersin ve Adana havalimanları aynı anda açık olamaz mı?" diye sordu. 

Murat Ağırel, "Adana bunu unutmaz" başlıklı yazısında, Çukurova Havalimanı'nın yılan hikayesine dönen ihale ve yapım aşamalarını anlattıktan sonra, şu ifadeleri kullandı:

"5 bakan, 9 ihale, 3 temel atma ve 1 açılış töreni gören 13 yılda yapılan Çukurova Havalimanı için çok soru var.

Şakirpaşa Havalimanı neden yenilenmedi?

Mersin ve Adana havalimanları aynı anda açık olamaz mı?

Yeni yapılan havalimanı Adana’ya 45 kilometre iken ne metro ne banliyö ne de otobüs hattı çekmeden açmak iş bilmezlik değil midir? 

Yoksa bunları bahane edip bir de milyonlarca Avroluk metro-tren ihalesi mi yapılacak?

Bu soruların cevaplarını bilmiyorum. Ama bildiğim tek bir şey var. Bir Adanalı olarak Adana halkı bu yaptığınızı unutmaz. Cevabını er ya da geç alırsınız."

Yazının tamamını okumak için tıklayın