Politika

Murat Yetkin: Bahçeli’yi bugün istirahat etmek varken Beştepe’ye çıkaran sadece Sinan Ateş konusu değildir

"Erdoğan ile diyalog ortamını tehlikeye atmak istemediğini gösteriyor"

26 Haziran 2024 11:32

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, "Bahçeli’yi bugün istirahat etmek varken hasta hasta Beştepe’ye çıkaran sadece Sinan Ateş konusu değildir ama bu konu özellikle de 1 Temmuz’daki ilk duruşma öncesi AK Parti-MHP ilişkilerindeki gerilimin simgesi haline gelmişe benziyor." görüşünü aktardı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli bugün bir araya gelecek. Bahçeli'nin dünkü grup toplantısında rahatsızlandığı ve oturarak konuşma yaptığı görülmüştü. Yetkin Bahçeli'nin rahatsızlanmasına rağmen Beştepe'ye gidecek olmasına ilişkin şu ifadeleri kullandı: 

"Bahçeli’nin grup konuşmasında 1 Temmuz’daki dava üzerinde önemle durdu. MHP ve Ülkü Ocaklarını “3-5 çapulcunun keyfine göre yargılatmayacaklarını” söyledi. Adeta mahkemeye duruşma öncesi “önleyici hamle” yapıyordu. Bunu yaparken CHP Genel Başkanını özellikle suçladı. Özel’in buna cevabı, “Geçmiş olsun” diyerek MHP’yle ilgili kısımları konuşmasından çıkarttığı oldu. Bu açıdan bakıldığında Özel’in tutumu, Bahçeli’nin zehir zemberek “Erdoğan Özel’le ittifak kurmak istiyorsa aradan çekilelim” açıklamasına Erdoğan’ın “meseleyi kapatmış sayma” demecine daha yakın. Özel işin peşini bırakmayacağını ama Erdoğan ile diyalog ortamını tehlikeye atmak istemediğini gösteriyor.

Bahçeli ise rahatsızlığına rağmen Beştepe’ye çıkarak Erdoğan’la 1 Temmuz’dan önce görüşmek isteyerek, Sinan Ateş cinayetinin MHP için yaşamsal önemde olduğunu, Cumhur İttifakına ne kadar bağlı olduğu bağlantısıyla vurgulayarak anlatmak istiyor."

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...


TIKLAYIN - Bahçeli, Sinan Ateş davasına MHP avukatlarının katılacağını açıkladı: Davamızı üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatmayız