Gündem

Murat Yetkin: Bunlar tehlikeli oyunlar, Türkiye’nin yeniden 1990’lara, dahası 1970’lere dönmesinden kimlerin çıkarı olduğu iyi görülmeli

23 Ağustos 2024 10:37

Gazeteci Murat Yetkin, siyasette son zamanlarda yaşanan gelişmelere dikkati çektiği bugünkü yazısında, "Bunlar tehlikeli oyunlar, Türkiye’nin yeniden 1990’lara, dahası 1970’lere dönmesinden kimlerin çıkarı olduğu iyi görülmeli” dedi.

Yetkin söz konusu yazısında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek üzerinden çıkan haberlere dikkati çekti, Can Atalay gündemiyle toplanan Genel Kurul'da çıkan ret yanıtının ardından MHP liderinin çıkışları ile DEM Parti'ye yönelik söylemlerine işaret etti. Yetkin, Sözcüsü Ayşegül Doğan’ın MHP liderini yanıtsız bırakmamasına da vurgu yaptı.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hakkında hak ihlali kararı verdiği Can Atalay’ın durumunu görüşmek için olağanüstü toplanan Genel Kurul’da ret kararı verilmiş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Küçük ortak nerede diyenler ağızlarının payını almış, biz olmadan da milletimizin beklentisine müzahir bir karar alınmıştır” sözleri dikkati çekmişti. Bahçeli, "Siyasi Bölücülerin Hazine’den Aldıkları Maaş ve Yardımlar" konulu yazılı bir açıklama yapmış, DEM vekillerinin maaşları ve partinin hazineden aldığı yardımın kesilerek şehit ailelerine aktarmasını istemişti. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan da "Sokak kabadayılığıyla hiç kimse partimizi susturamaz. Bizler 90’lı yılların cinayet şebekelerine eyvallah etmedik, bugünkü çakma meydan okumalara da pabuç bırakmayız!" sözleriyle MHP liderine yanıt vermişti.

Murat Yetkin bugünkü yazısında, "Bunlar tehlikeli oyunlar. Türkiye’nin yeniden 1990’lara, dahası 1970’lere dönmesinden kimlerin çıkarı olduğu iyi görülmeli" diye yazdı.

yetkinreport.com adresinde yayımlanan yazının tamamını okumak için tıklayın.