Gündem

Murat Yetkin: Erdoğan Başkan ama Bahçeli’nin gölgesi yeter, MHP’nin dediği olur

“Bahçeli’nin katılmama kararı ile Erdoğan’ın mevcut koşullarda kendisi olmadan gemiyi yürütüp yürütemeyeceğini sınamış oldu”

19 Ağustos 2024 10:07

Gazeteci Murat Yetkin, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararı verdiği Gezi tutuklusu Can Atalay için olaylı Meclis Genel Kurulu’nda alınan ret kararı üzerine sarf ettiği “MHP olmadan da AK Parti gereğini yaptı” ifadesini irdeledi.

Yetkin bu ifadesinin MHP’nin AK Parti üzerinde artan etkisini gösterdiğini söyledi; “Tüm yürütme yetkisi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın elinde ama Bahçeli’nin dediği oluyor” değerlendirmesini yaptı. Yetkin, “Bahçeli’nin katılmama kararı ile Erdoğan’ın mevcut koşullarda kendisi olmadan gemiyi yürütüp yürütemeyeceğini sınamış oldu” diye yazdı.

AKP'nin anketlerdeki oy oranındaki düşüşe de dikkati çeken Yetkin yazısının devamında da şu analizini aktardı:

“Daha önce 2024 sonbaharında yapılacağı öne sürülen AK Parti Kongresinin şimdi 2025’te yapılacağının bildirilmesi, Erdoğan’ın ‘Dereyi geçerken at değiştirilmez’ atasözündeki gibi davranacağını gösteriyor. Hem AK Parti içindeki dengeleri daha çok güç kaybına yol açmadan korumak hem de MHP’yi küstürmemek gibi ikili bir amaç güdebilir.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.