Gündem

Murat Yetkin: Erdoğan’ın erken seçime kapı kapatmasının altında ne yatıyor?

“Erdoğan ve Özel’in bir sonraki buluşmasının 20 Temmuz’da Lefkoşe’de gerçekleşmesi bekleniyor”

18 Haziran 2024 13:58

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla AKP Genel Merkezince videokonferans aracılığıyla düzenlenen ve 81 ilin parti teşkilatıyla bayramlaşma programında yaptığı konuşmada "Seçimsiz 4 yıl" diyerek erken seçim tartışmalarına kapıyı kapadı. Erdoğan’ın bu tutumunu değerlendiren gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı’nın MHP lideri Devlet Bahçeli’yle ittifaka, ana muhalefet partisi CHP’nin lideri Özgür Özel’le diyaloga devam sinyali vermesine de dikkati çekti.

Erdoğan’ın erken seçime kapı kapatmasını, “en azından ekonomik krizden çıkış için Mehmet Şimşek yönetimindeki Orta Vadeli Programın sonuçlarının alınacağı 2026’den önce erken seçim niyeti yok diye” okunabileceğini söyleyen Yetkin, “Erdoğan açısından bunu garantiye almanın yolu ise bir yandan Bahçeli’yle İttifaka, diğer yandan Özel ile diyaloga devam etmek gibi görünüyor” görüşünü ifade etti.

Temmuz ayının ekonomik krizden çıkış programı bakımından kritik olduğunu belirten Yetkin, vergi reformunun da temmuz ayında Meclis’e geleceğini hatırlattığı yazısında, “Erken seçim söyleminin havada asılı kalması ve CHP’yle diyalogun kesilmesinin bu adımları kolaylaştırmayacağı açık” dedi.

Yetkinreport.com adresinde yayımlanan yazının tamamını okumak için tıklayın.