Gündem

Murat Yetkin: Erdoğan'ın "oturup konuşalım" diyen Özgür Özel'e kulak vermesi demokratik çıkış yolu gibi görünüyor

Yetkin, Özel'in çağrısının toplumsal uzlaşmaya uygun yol olduğunu kaydetti

23 Nisan 2024 11:39

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. yılının kutlandığını, Türkiye'de vatandaşların 31 Mart yerel seçimiyle sandıktan vazgeçmediğini belirterek, "Türkiye’de halk tepkisini nadiren sokaklarda, meydanlarda gösteriyor. Bunda demokratik tepkileri, hatta kutlamaları için sokağa çıkanların polisin sert müdahalesini, tutuklanmayı, teröristlikle suçlanmayı göze almasının payı var. Bu durumda son sığınak sandık kalıyor. Çoğu ülkenin yanına yaklaşamadığı yüzde 80 gibi bir katılım oranı, ülkemizde katılımın düşmesi olarak algılanıyor" diye yazdı.

31 Mart yerel seçiminin iktidarı yıpratmasına rağmen değiştirmediğini kaydeden Yetkin, "Meclisin yetkilerinin yürütme lehine daha da kısıtlanması, özellikle iktidar cephesinin güç kaybının artık görünür hale geldiği aşamada Türkiye’nin demokratik geleceği açısından parlak bir fikir olmayacaktır.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini çıkar pazarlıklarına da açacak bu yol yerine, “Oturup konuşalım” diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e kulak vermesi demokratik bir çıkış yolu gibi görünüyor. Meclisin 104’üncü yılında toplumsal uzlaşmaya daha uygun bir yol…" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...