Gündem

Murat Yetkin: Gerçekten depremle mi geldi, gerçekten depremle mi gidecek?

09 Şubat 2023 08:12

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde, 10 kentte yıkıcı hasar bırakan depremler sonrasında ölüm sayısının 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'ne yaklaştığını belirterek, "Bu felaket ortamında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için, 'Depremle geldi, depremle gidecek' demenin doğru olup olmadığını tartışmayacağım... Ben bu söylemin doğru olup olmadığına bakmak istiyorum" diye yazdı.

Tayyip Erdoğan'ın tek başına depremle gelmediğini, eğer seçimi kaybederse sadece depremle gitmediğini kaydeden Yetkin, "CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sert uyarısıyla kapatılan Borsa’da deprem vurgunu yapmaya çalışanların 1999’de Merkez Bankası üzerinden vurgun yapmaya çalışanlardan ne farkı var?

Devlet kurumlarını önce kendileri para kazanırken Fethullahçıların taşeronluğuna vererek çürüttü AK Parti iktidarı, sonra 2016 darbe girişimi ardından onların yerine ehliyetsiz bir sürü torpilliyi doldurarak.

Şimdi deprem fiyaskolarını, Hatay ve Malatya cezaevi isyanları dahil sosyal medyayı yasaklayarak engellemeye çalışıyor Erdoğan kabinesi. Sonra eleştiriler şerefsizlik, haysiyetsizlik oluyor, öyle mi?" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...