Politika

Murat Yetkin: Halkın Anayasa değişikliği gibi bir talebi var mı; AK Partililer de MHP’liler de “Evet, kesinlikle var” diyemiyor

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan

24 Nisan 2024 12:02

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, dün TBMM'de Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un gündeme getirdiği ve haftaya siyasi partilerle temaslara başlayacağını açıkladığı anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin olarak, AKP ve MHP'lilerin de böyle bir talebi olmadığını kaydetti. 

Yetkin konuya ilişkin görüşlerini şöyle aktardı: 

"Siyasi kuliste hiç dile getirilmeyen ama havada asılı duran soru şu: Erdoğan Anayasayı kiminle işbirliği yaparak değiştirme yoluna gidecek? Senaryolar burada devreye giriyor. İlk soru şu: halkın Anayasa değişikliği gibi bir talebi var mı? Buna AK Partililer de MHP’liler de “Evet, kesinlikle var” diyemiyor. Halkın ezici çoğunluğunun talebi bir an önce ekonomik krizden çıkmak; hayat pahalılığı karşısında iki yakasını bir araya getirmek. 

Erdoğan ve Beştepe kaynaklı Anayasa değişikliği önerisine en çok heyecanlananların DEM ve HüdaPar olduğunu belirten Yetkin, şu ifadeleri kullandı:

"DEM için Kürt meselesi, HüdaPar için hem Kürt meselesi hem de laikliğe karşı mevzi kazanma meselesi söz konusu. Burada MHP etkeni devreye giriyor. Halen Anayasa değişikliği konusunda yazılı öneriler MHP’nin ve 2023 seçimi öncesinde kalan Millet İttifakının “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” önerisi. İkisinde de Anayasanın ilk dört maddesine dokunulmuyor. CHP, MHP ve Meclis’teki çoğu partinin ilk dört maddeye dokundurmayacağı belli." dedi. 

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...


TIKLAYIN - TBMM’de 23 Nisan özel oturumunda "yeni Anayasa" tartışmaları

TIKLAYIN - İlk görüşme gerçekleşti | Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel, TBMM Resepsiyonunda bir araya geldi: Haftaya görüşeceğiz