Gündem

Murat Yetkin: Nasıl oluyor da hep bir ağızdan, hedefe konacaklarını tahmin ederek “Mustafa Kemal” adıyla “kılıç çatıyorlar”?

01 Eylül 2024 12:49

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Kara Harp Okulu'nun töreninde, mezun teğmenlerden bir bölümü "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atması ile ilgili, ''Türkiye ne Erdoğan’ın ne yeminli Erdoğan taraftarlarının ne de yeminli Erdoğan karşıtlarının arzu ettiğinden farklı bir şekilde değişiyor'' dedi.

Harp Okullarından 2024 mezunu teğmenlerin 2000 doğumlu olduğunu vurgulayan Yetkin, yazısında şunları söyledi:

''Yani Erdoğan 2001 yılında AK Parti’yi kurduğunda yürümeye 2002’de konuşmaya başlamış kuşak; başka türlü söylersek Z-kuşağı.

Bu kuşak ilkokula giderken devlet diye Başbakan Erdoğan’ı tanıdı. Liseye giderlerken Erdoğan Cumhurbaşkanıydı. Erdoğan’ın yıllarca “Kıblemiz bir” diyerek önünü açtığı Fethullahçılar, eskinin kılık-kıyafet Atatürkçüsü subayların gözleri önünde 15 Temmuz 2016’da darbeye kalkıştıklarında bu gençlerin devlet kavramı Erdoğan’la özdeşleşti.

Erdoğan eski alışkanlıkla devlet yapısını eleştirirken, aslında kendine ve temsil ettiği değerlere zarar veriyor.

Bu kuşağın 15 Temmuz sonrası kurulan MSÜ’de bildik Atatürk endoktrinasyonundan geçmedikleri de açık.

Öyleyse nasıl oluyor da hep bir ağızdan, baştan da iktidardaki AK Parti çevrelerince hedefe konacaklarını tahmin ederek “Mustafa Kemal” adıyla “kılıç çatıyorlar”?

Böyle bir ayrıma gitmediklerinden olabilir mi?

Türkiye değişiyor. Türkiye ne Erdoğan’ın ne yeminli Erdoğan taraftarlarının ne de yeminli Erdoğan karşıtlarının arzu ettiğinden farklı bir şekilde değişiyor. Her iki taraf da bu dönüşümü anlamaya çalışmak yerine tepki gösteriyor.

Korktukları anlamadıklarıdır.''


Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır