Politika

Murat Yetkin: “Soykırıma uğramış millet soykırım yaparsa ne olur?”

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Dışişleri Bakanı Fidan'ın “Soykırıma uğramış millet soykırım yaparsa ne olur?” sözlerine SETA etkinlik özetinde yer verilmediğini yazdı

23 Eylül 2024 11:29

T24 Haber Merkezi

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın “Soykırıma uğramış millet soykırım yaparsa ne olur?” sözünü yazısının başlığına taşıdı ve "ABD başta olmak üzere Batı’nın İsrail ne yaparsa yapsın durdurmak için laftan öteye gitmemesindeki açmazı tanımlamak için söylendi" ifadelerini kullandı. 

Dışişleri Bakanı Fidan, sözü SETA'nın bir etkinliğindeki konuşmasında sarf etti. Yetkin, SETA'nın bu ifadeleri etkinlik özet metnine almadığını ifade etti ve şunları yazdı: 

"Fidan, Almanya’daki Nazi döneminde soykırım girişimine maruz kalmış, milyonlarcası vahşice katledilmiş İsrailoğullarının şimdi Filistin’de kendi 'ötekilerine' aynı zulmü sergilemesinden ve İkinci Dünya Savaşından kalan bu yükle Batı’nın İsrail’in her türlü saldırganlığını 'kendini koruma hakkı' olarak destek olmasına atıfta bulunuyordu.

İşin bir dikkat çekici yanı da SETA’nın Fidan’ın konuşmasını özetlerken bu sözlerine yer vermemesi oldu. Almanya ve Orta Avrupa Yahudiliğinin maruz kaldığı soykırım girişimini İran’daki mollalar rejimi gibi inkâr etme anlayışından kaynaklanmıyorsa dalgınlıktandır diyelim. İsteyenler, eğer kaldırmazlarsa YouTube yayınının 44-45’inci dakikalarına bakabilir"

Yetkin yazısını, "ABD’nin İsrail’e desteği devam ettikçe BM tartışmalarından da somut sonuç çıkması çok zor. ABD Filistin konusunda İsrail’e dokunacak her şeyi veto ediyor, Rusya’da Ukrayna’yla ilgili her şeyi; savaşı başlatan zaten kendisi. BM Güvenlik konseyindeki veto dengesi dünya siyasetini İsrail ve Ukrayna etrafında kilitlemiş durumda" ifadeleriyle sonlandırdı. 

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...