Gündem

Naci Görür'den Murat Kurum'a 'Deprem Bölgesi' Uyarısı: Felaketi Gelecek Nesillerimize İhraç Ederiz

Naci Görür- Murat Kurum

13 Temmuz 2024 13:22

Prof. Dr. Naci Görür, "2025 yılına geldiğimizde 11 ilimiz artık deprem bölgesi olarak anılmayacak." diyen Bakan Murat Kurum'a sosyal medya hesabından seslendi. Görür, "Eğer deprem bölgesini herhangi bir yer gibi sadece yap-satçı müteahhitlerle düzenlemeye çalışırsanız, 6 Şubatta gördüğünüz felaketi gelecek nesillerimize ihraç ederiz." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Adıyaman'da yaptığı konuşmada, "2025 yılına geldiğimizde 11 ilimiz artık deprem bölgesi olarak anılmayacak. 11 ilimiz tam aksine güçlü alt yapısıyla güçlü konutlarıyla, güçlü sanayisiyle, turizmiyle bölgenin lider şehirleri konumuna gelecek. 11 ilimiz Türkiye'nin kalkınma ve refah bölgesi olarak anılacak." dedi. Prof. Dr. Naci Görür, Kurum'a seslendi. Görür, "Eğer siz o levha sınırına gerekli özeni göstermez ve bir levha sınırına özgü planlama, inşaat tipi, tasarımı, mimarisi, yapı malzemesi, mühendislik hizmeti, mikro bölgeleme, zemin vb ayrıntılar getirmez herhangi bir yer gibi sadece yap-satcı müteahhitlerle düzenlemeye çalışırsanız, 6 Şubatta gördüğünüz felaketi gelecek nesillerimize ihraç ederiz." ifadelerini kullandı.

Görür'ün X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Sayın Murat Kurum 2025 yılında deprem geçiren 11 ilimiz artık deprem bölgesi olarak anılmayacak demiş. Sayın bakanımızın iyi niyetinden şüphe etmiyor, neyi kastettiğini anlıyorum ama bir yanlış anlama olasılığını önlemek için bunu yazıyorum. 6 Şubatta deprem geçiren o illerimiz levha sınırında bulunuyor. Arap, Anadolu ve Afrika Levhaları. Bu sınır daha milyonlarca sene levha sınırı olarak olarak kalacak ve deprem üretmeye devam edecektir. Eğer siz o levha sınırına gerekli özeni göstermez ve bir levha sınırına özgü planlama, inşaat tipi, tasarımı, mimarisi, yapı malzemesi, mühendislik hizmeti, mikro bölgeleme, zemin vb ayrıntılar getirmez herhangi bir yer gibi sadece yap-satçı müteahhitlerle düzenlemeye çalışırsanız, 6 Şubatta gördüğünüz felaketi gelecek nesillerimize ihraç ederiz. Sevgiyle."

TIKLAYIN-Prof. Dr. Naci Görür'den tepki: Kendini bilmez insanlar, kendilerinde bir hikmet varmış gibi deprem-toto oynuyorlar